Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Την Δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου Βέροιας «Θ. Ζωγιοπούλου επισκέφθηκε ο προϊστάμενος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2016

Την Δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου Βέροιας «Θ. Ζωγιοπούλου επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 16 Μαΐου ο προϊστάμενος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2016 της Εθνικής Βιβλιοθήκης της
Ελλάδος (ΕΒΕ) Γρήγορης Χρυσοστομίδης και η συνεργάτης του Πάμελα Μίνη καθώς για πρώτη φορά η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου θα συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2016, για την προώθηση της ανάγνωσης και δημιουργικότητας των παιδιών της πόλης μας. 

Οι εκπρόσωποι της ΕΒΕ μετά την τριήμερη συμμετοχή και παρουσία της στην 13η Διεθνή Έκθεση βιβλίου και Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης Ελλάδος στο stand 98, (το οποίο φέτος ήταν αφιερωμένο στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος), επισκέπτονται και μια σειρά βιβλιοθηκών που θα συμμετέχουν στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2016. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν τους χώρους διεξαγωγής των δράσεων και των εργαστηρίων που θα πραγματοποιηθούν για την προώθηση της ανάγνωσης και δημιουργικότητας. Είχαν σειρά επαφών με τον Δ/ντή της ΚΕΠΑ Γιάννη Καμπούρη και την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Βούλα Κότσαλου, ενώ ξεναγήθηκαν στους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Θ. Ζωγιοπούλου». 

Μετά την επίσκεψη τους στην Δημοτική Βιβλιοθήκη επισκέφθηκαν και τον Δήμαρχο Βέροιας κ. Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού και Πρόεδρο της ΚΕΠΑ  κ. Γεώργιο Σοφιανίδη για να τους ενημερώσουν για τα μελλοντικά σχέδια της Εθνικής Βιβλιοθήκης, στα πλαίσια συνεργασιών ενός νέου Δικτύου βιβλιοθηκών που δημιουργεί η Ε.Β. για την στήριξη και αρωγή των Δημοτικών Βιβλιοθηκών και βιβλιοθηκών ανά την Ελλάδα, καθώς και για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2016 που θα λάβει μέρος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην Πόλη μας.

Λάβαμε την υπόσχεση ότι θα επανέλθουν μετά την πρώτη επίσκεψη γνωριμίας, για να γνωρίσουν από κοντά και τις άλλες συλλογές της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, όπως την συλλογή του Χρήστου Τσολάκη καθώς και την συλλογή του Νικόλαου Μουτσόπουλου, καθώς υπάρχει μοναδικό υλικό συγκεντρωμένο στην πόλη μας, που πιθανόν να μην το γνωρίζουν και να μην υπάρχει ούτε στις συλλογές της Εθνικής Βιβλιοθήκης.