Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

"ΒΑΛΤΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΊΝΙΟ..." - Γράφει η ΙΖΑΜΠΕΛ ΔΕΔΕ

Μετά την εμφάνιση λίμνης στο Αιγίνιο, έχουμε τώρα ένα μικρό βάλτος !!!!
Διορθώνουμε ένα κακό και δημιουργούμε ένα άλλο!!!

Η κατασκευή του σιδηροδρομικού σταθμού Αιγινίου, Δήμος Πύδνας-Κολινδρού στην Πιερία πρέπει να είναι ελαττωματική, διότι η υπόγεια διάβαση γέμιζε κατά καιρούς με νερά….



Ο ταξιδιώτης είχε τότε 3 λύσεις :
  • Να περάσει από τα νερά και να γίνει μούσκεμα
  • Να έχει πάντα μαζί του ένα ζευγάρι γαλότσες για κάθε ενδεχόμενο ( όχι πολύ πρακτική λύση )
  • Να διασχίσει τις γραμμές για να περάσει απέναντι …. ( Πολύ επικίνδυνη κίνηση που δυστυχώς κόστισε την ζωή σε συνάνθρωπους μας )
Τοποθετήθηκε, λοιπόν, μια αντλία για να τραβήξει τα υπόγεια νερά και να μην πλημμυρίσει η υπόγεια διάβαση, αλλά κανείς δεν προέβλεψε ακριβώς που θα πήγαιναν αυτά τα νερά !!
» Είδες, είδες » μου ψιθυρίζει ο κολλητός μου στο αυτί » σου είπα ότι είναι απαραίτητες οι μελέτες και ας κοστίσουν τα μαλλιά της κεφαλής μας !! »
Τώρα ..Έγινε μελέτη, δεν έγινε μελέτη…. Όπως και να έχει από το αποτέλεσμα του έργου διακρίνουμε μια βιασύνη και μια προχειρότητα…
Πάντως τώρα έχουμε βάλτος, μικρό μεν, αλλά δεν παύει να είναι ιδανικό μέρος για τα κουνούπια … Σε λίγο θα δούμε και βατράχια …
Και ψαράκια ??? Μπα….
Ας ελπίσουμε ότι με τον ήλιο και την ζέστη του καλοκαιριού τα νερά θα εξατμίζονται γρήγορα … Θα μας μείνει η πράσινη μους, θα στεγνώσει, θα βγάλει κάποια μυρωδιά και με το καλό θα εξαφανιστεί και αυτή …… ( μέχρι να πάρει μπρος η αντλία ξανά, θα γίνει βάλτος ξανά, χαρά για τα κουνούπια ξανά….. Στοπ, στοπ !!! Εφιάλτης μου έγινε !! )
isabelle en drasi
Ιζαμπέλ Δέδε




https://isabellededes.wordpress.com/