Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2016»


«ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2016»

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για 2η φορά διοργανώνει το Φεστιβάλ Τουρισμού  στις 26-29 Μαΐου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.
Φιλοδοξεί  να φτιάξει ένα λαμπρό γεγονός που θα μείνει ως σημείο αναφοράς για τη Θεσσαλονίκη, την τουριστική βιομηχανία αλλά και την αγορά.
Κεντρικός στόχος του Φεστιβάλ είναι  να μπορούν, οι σκληρά εργαζόμενοι Θεσσαλονικείς, να βρουν  οικονομικούς και ελκυστικούς προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές τους παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Οι πολίτες του Νομού μας να έρθουν σε επαφή με γραφεία ταξιδιών αλλά και τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού και μέσα από τον πλούτο των εναλλακτικών προτάσεων που θα βρουν, να διαλέξουν τις διακοπές που τους ταιριάζουν.  Να γνωρίσουν ακόμη τους πλούσιους φυσικούς πόρους του ίδιου το Νομού μας.
Ιδιαίτερος  στόχος του Φεστιβάλ επιπλέον είναι η ανάδειξη της πόλης και της Κεντρικής Μακεδονίας σε ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό, τον οποίο κανείς θα επιλέξει επειδή ακριβώς θα γνωρίζει ότι στη Θεσσαλονίκης έχει θαυμάσιες ευκαιρίες με τεράστιες συνδυαστικές δυνατότητες να περάσει όμορφα και εποικοδομητικά κάποιες μέρες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους! Από το να ξεναγηθεί σε μοναδικής σπουδαιότητας ελληνιστικά, ρωμαϊκά και βυζαντινά μνημεία, μέχρι να ζήσει έντονες στιγμές σε μία πόλη με πλούσιες κοινωνικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες! Από το να απολαύσει γαστριμαργικές εμπειρίες της (κατά τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο) γαστρονομικής πρωτεύουσας της Ελλάδας, μέχρι να επιδοθεί σε συμφέροντα ψώνια, σε μία δυναμική αγορά όλων των ειδών! Και όλα αυτά σε συνδυασμό με εξορμήσεις στον Όλυμπο, τις ακτές τις Πιερίας και της Χαλκιδικής τους αρχαιολογικούς χώρους της Πέλλας, της Ημαθίας ή της Αμφίπολης και τις γύρω Λουτροπόλεις που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη.
Ήδη εξασφαλίστηκε η υποστήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών/ Υφυπουργείου Μακεδονίας- Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση μας και έθεσαν το Φεστιβάλ υπό την αιγίδα τους  και υποστηρίζουν τη διοργάνωση με διάφορους τρόπους ενώ αναμένεται η να θέσει υπό την αιγίδα του το Φεστιβάλ ο ΕΟΤ.
Το Επιμελητήριο μας καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό να συμμετέχουν, να δώσουν το δικό τους λαμπρό παρών στο Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την Ομάδα Διοργάνωσης τηλεφωνικώς (στο τηλ. Κέντρο του Επιμελητηρίου μας 2310-271.340/εσωτ. 6) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο kostikiadis@epepthe.gr.