Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Εγκαίνια Ομαδικής Έκθεσης Φωτογραφίας

Η Εφορεία Φωτογραφίας «ΙΡΙΔΑ» της Εστίας Πιερίδων Μουσών εγκαινίασε το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, στην Αστική Σχολή, την έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει στο πλαίσιο των Εαρινών
Ημερών, με θέμα «Χώροι θρησκευτικής λατρείας της Πιερίας: ξωκλήσια και παλιές εκκλησίες». Συμμετέχουν 18 εκθέτες  με 91 φωτογραφίες.


      Τα εγκαίνια τελέσθηκαν παρουσία του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου,  του Καθηγούμενου της Ι.Μ. Αγ.Διονυσίου Αρχιμανδρίτη Μάξιμου και του Αντιδημάρχου κ. Παυλίδη Θεόδωρου.


Ο ιστορικός τέχνης και σύμβουλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Νίκος Γραίκος, μοιράστηκε με το κοινό κάποιες σκέψεις του σχετικές με το θέμα και τις φωτογραφίες της έκθεσης.


Τα εγκαίνια έκλεισαν με μοναδικές στιγμές μουσικής απόλαυσης που προσέφεραν ο Ηλίας Παπάζογλου και οι Παρολύμπιοι της Εστίας Πιερίδων Μουσών με ακούσματα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.


Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από παλιές εκκλησίες και ξωκλήσια, από εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, εστιάζοντας σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά-σύμβολα θρησκευτικού ενδιαφέροντος. Οι φωτογραφίες απεικονίζουν θέματα από όλη την Πιερία:
Από το Ελατοχώρι και την Ρητίνη μέχρι τον Κορινό
Από την Άνω Μηλιά μέχρι την Λεπτοκαρυά και τη Βροντού
από την Παλιόστανη μέχρι το Λιτόχωρο, τον Παλαιό Παντελεήμονα και τον Πλαταμώνα.

  -Η-
   Εφορεία Φωτογραφίας της
     Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης