Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΤΟ Α΄ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

  Το πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορθοπαιδικής και Αθλητιατρικής στο ποδόσφαιρο,
  διοργανώνει το τριήμερο 22 έως 24 Απριλίου 2016 στο Λιτόχωρο Πιερίας (ξενοδοχείο Olympian bay), η Αθλητιατρική Εταιρεία Ελλάδος σε συνεργασία με το Ορθοπαιδικό Κέντρο Thessaloniki Minimally Invasive Surgery Center.

  Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Αθλητιατρικής Εταιρείας Ελλάδος Καθηγητής Κωνσταντίνος Νάτσης: «Είναι η πρώτη φορά που στη χώρα μας διεξάγεται ένα Συνέδριο που περιλαμβάνει τις δύο ξεχωριστές ειδικότητες της Ιατρικής, την Ορθοπαιδική και την Αθλητιατρική». Δύο Ιατρικές ειδικότητες που ασχολούνται ιδιαίτερα με τον ποδοσφαιριστή από διαφορετική οπτική γωνία με στόχο τη βέλτιστη πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση του. Πιστεύω ακράδαντα ότι τα αποτελέσματα του Συνεδρίου θα συμβάλλουν στη καλύτερη παροχή των υπηρεσιών υγείας στους ποδοσφαιριστές και στη βελτίωση της επιστημονικής κατάρτισης των συμμετεχόντων στην Ορθοπαιδική και την Αθλητιατρική. Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους για το ποδόσφαιρο.

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
  Η επιστημονική ομάδα TheMIS αποτελούμενη από τους Ιατρούς Παπακώστα Μανώλη, Σιδερίδη Άρη, Τερζίδη Γιάννη και Παπασούλη Ευθύμιου, σκιαγραφώντας το περίγραμμα του Συνεδρίου, τονίζει: «Επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε το 1ο Συνέδριο Ορθοπαιδικής και Αθλητιατρικής στο Ποδόσφαιρο, στο βουνό των θεών, τον Όλυμπο, και στη φιλόξενη αγκαλιά της Πιερικής γης». Το Συνέδριο αυτό αποτελεί τη συνέχεια της επιστημονικής μας προσπάθειας, που ξεκίνησε το 2012 με την ημερίδα για τις χόνδρινες βλάβες του γόνατος. Ακολούθησαν 2 ημερίδες το 2013 και το 2014 αναφερόμενες στην άρθρωση του γόνατος οι οποίες τιμήθηκαν με την αθρόα συμμετοχή συνέδρων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η μεγάλη ανταπόκρισή στις 3 προηγούμενες ημερίδες μας ώθησε να υλοποιήσουμε από φέτος, το όραμά μας για την καθιέρωση ενός επιστημονικού θεσμού στο χώρο της Ορθοπαιδικής και της Αθλητιατρικής, σε ένα από τα πιο γνωστά σημεία του πλανήτη, σύμβολο για την ιστορία και τον πολιτισμό μας και παγκόσμιο μνημείο, τον ΟΛΥΜΠΟ.

  Η συμβολή της Αθλητιατρικής Εταιρείας Ελλάδος είναι βέβαια καθοριστική για την πραγματοποίηση της ιδέας και επιστημονικά μεγεθύνει το κύρος του Συνεδρίου. Το φετινό εγχείρημα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και έχει θέμα το ποδόσφαιρο. Στη θεματολογία, καλύπτονται όλοι οι τομείς της ιατρικής στο ποδόσφαιρο αλλά και θέματα που ενδιαφέρουν προπονητές και αθλητές. Άλλωστε η τρίτη ημέρα είναι αφιερωμένη σε αυτούς με διαλέξεις ειδικού ενδιαφέροντος. Σκοπός μας είναι να απαντήσουμε διεξοδικά, σε κοινά ερωτήματα που απασχολούν τους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του δημοφιλέστερου αθλήματος, να ανταλλάξουμε απόψεις εποικοδομητικά και να βοηθήσουμε στην εξέλιξη των επιστημονικών πεδίων μας στο χώρο του ποδοσφαίρου, σε υψηλότερο επίπεδο. Η παρουσία συναδέλφων και ανθρώπων του ποδοσφαίρου και όχι μόνο, θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για την καθιέρωση αυτού του Συνεδρίου ως ετήσιου θεσμού με την ενεργή συμμετοχή όλο και περισσότερων από το χώρο της Ορθοπαιδικής, της Αθλητιατρικής, της Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης και της Προπονητικής.

  Παράλληλα θα παρουσιασθούν εισηγήσεις με αναφορές στην ιστορία και τη διαδρομή του Πιερικού και Ελληνικού ποδοσφαίρου.