Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Εξιχνιάστηκε πλήθος κλοπών σε διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 3 ατόμων
Η συνολική λεία τους ξεπερνά τις 16.000 ευρώ

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, οδήγησαν στην εξιχνίαση πολυαρίθμων περιπτώσεων κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής .
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 ημεδαπών ηλικίας 30, 35 και 39 ετών για τα κατά περίπτωση, αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της κλοπής .
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα κατά τον περασμένο μήνα, ο 35χρονος δρώντας είτε μόνος του, είτε με τη συνδρομή των συνεργών του , διέπραξε συνολικά 8 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπής σε διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής .
Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι ο 35χρονος έχει διαρρήξει 6 οικίες, ένα κατάστημα και ένα ξενοδοχείο, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 16.294 ευρώ, σύμφωνα με εκτίμηση των παθόντων.
Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο παραπάνω διέρρηξε 2 ακόμη οικίες χωρίς να αφαιρέσει οτιδήποτε, ενώ αποπειράθηκε να εισέλθει παράνομα σε μία ακόμη, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και διέφυγε.
Επιπλέον από την προανάκριση διαπιστώθηκε και η συμμετοχή των δύο συνεργών του σε δύο από τις προαναφερόμενες περιπτώσεις.
Σημειώνεται ότι ο 35χρονος είχε συλληφθεί λίγες μέρες νωρίτερα, για κλοπή Ι.Χ. φορτηγού οχήματος σε περιοχή της Χαλκιδικής.
Επιπλέον στην οικία του 35χρονου, βρέθηκε ένα ρολόι χειρός, το οποίο και κατασχέθηκε.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις .