Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η Συνεταιριστική Τράπεζα «σύμμαχος» των εμπόρων και επαγγελματιών της Πιερίας
Η συμβολή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας στην τοπική ανάπτυξη τονίστηκε
κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στον Εμπορικό Σύλλογο Κατερίνης.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας συνεχίζοντας τις επαφές της με τοπικούς φορείς επισκέφθηκε τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου όπου είχε την ευκαιρία να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της λειτουργίας της για την τοπική κοινωνία και να ενημερώσει τους εκπροσώπους του εμπορικού κλάδου για την αύξηση του συνεταιριστικού της κεφαλαίου, με 29,65 ευρώ ανά μερίδα, ζητώντας να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια.  
Στη συνάντηση εκ μέρους του Δ.Σ. της Τράπεζας συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος  Γιώργος Τσιαλός, ο Γενικός Γραμματέας Ηρακλής Τσιτλακίδης, το Μέλος Νικόλαος Χουσουρίδης και ο Γενικός Διευθυντής Νικόλαος Μπασδάνης. Τον Εμπορικό Σύλλογο Κατερίνης εκπροσώπησαν η Αντιπρόεδρος Ελένη Ηλιάδου, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Πάππας και ο Αναπληρωτής Γ. Γραμματέας Γιάννης Ορφανίδης, ενώ παραβρέθηκε και η Γραμματέας του Συλλόγου Μαργαρίτα Καμανατζή.
Αναλυτικότερα, οι εκπρόσωποι της Τράπεζας υπογράμμισαν το γεγονός ότι τα χρήματα της Συνεταιριστικής Τράπεζας επανεπενδύονται στην Πιερία στηρίζοντας την τοπική ανάπτυξη και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας γι’ αυτό και η λειτουργία της μόνο θετικά έχει να προσφέρει στον τόπο. Αναφέρθηκαν στη στήριξη που παρέχει σε τοπικούς επιχειρηματίες με ευελιξία και αμεσότητα και απηύθυναν πρόσκληση συμμετοχής στην αύξηση του συνεταιριστικού της κεφαλαίου ισχυροποιώντας τη θέση της προς όφελος όλων.
«Η Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας είναι ένας επιχειρηματικός σύμμαχος και συμπαραστάτης των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών, είναι σύμμαχος ανάπτυξης της Πιερίας», υποστήριξε ο Αντιπρόεδρος κ. Τσιαλός, ενώ ο Γ. Γραμματέας κ. Τσιτλακίδης σημείωσε ότι «η Συνεταιριστική Τράπεζα υλοποίησε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό αναπτυξιακών προγραμμάτων, όπως το ΕΣΠΑ, και βοήθησε στην υλοποίηση με κάθε τρόπο».
«Θα ήθελα να αναφερθώ στην αλήθεια των λεχθέντων καθώς όντως η Τράπεζά μας βοηθά τους τοπικούς επιχειρηματίες ιδίως στην υλοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Έχω αρκετά σχετικά ακούσματα και απτά παραδείγματα. Πιστεύω ότι όλοι μας οφείλουμε να στηρίξουμε την Τράπεζα του τόπου μας», είπε η Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ηλιάδου
Από πλευράς του ο Γ. Γραμματέας του Συλλόγου κ. Πάππας τόνισε ότι «αν δεν υπήρχε η Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας, θα είχαμε, σε τοπικό επίπεδο, μία ύφεση 20% περισσότερο. Ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης θέλει και μπορεί να βοηθήσει τη Συνεταιριστική Τράπεζα, ώστε με τη σειρά της η Συνεταιριστική να συνεχίσει να βοηθά επαγγελματίες και επιχειρηματίες».