Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ποια είναι τα πραγματικά «έξυπνα ρολόγια»;

Τα smartwatches και η φορέσιμη τεχνολογία κερδίζουν όλο και περισσότερο κοινό τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Ελλάδα. Για κάθε μία
δραστηριότητα ενός ανθρώπου υπάρχει πλέον και ένα «έξυπνο ρολόι», που στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητας. Από μετρητές βιορυθμών μέχρι και συσκευές, που -όπως ισχυρίζονται -ελέγχουν τα συναισθήματα...
Όμως η βασική διαφορά  όλων αυτών των smartwatches είναι η δυνατότητα αυτόνομης simcard και αυτόνομου τηλεφωνικού αριθμού, δυνατότητα που έχουν ελάχιστα. Τα περισσότερα από τα ρολόγια που κυκλοφορούν είναι απλώς συσκευές Bluetooth, και κάνουν κλήσεις μόνο με την βοήθεια του κινητού μας τηλεφώνου! Ακόμα λιγότερα ρολόγια, είναι πραγματικά smartphones, δηλαδή έχουν λειτουργικό Android και μπορούν κάλλιστα να αντικαταστήσουν το κινητό μας τηλέφωνο, σε όλες του τις λειτουργίες: Αποστολή και λήψη μηνυμάτων, πραγματοποίηση κλήσεων,  έλεγχος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σερφάρισμα στο διαδίκτυο, κατέβασμα εφαρμογών, ανέβασμα φωτογραφιών -videos και πολλά άλλα.
Είναι σίγουρα ενδιαφέρον, ότι μια  Ελληνική εταιρεία η EASYSOS, έχει λανσάρει μια σειρά από πραγματικά smartwatches, που όχι μόνο είναι αυτόνομα Androidκινητά, αλλά επιπρόσθετα περιέχουν σε προτεραιότητα μοναδικές εφαρμογές προστασίας του χρήστη, Ελληνικής κατασκευής και ευρεσιτεχνίας! Αυτά είναι:
·        EASYFON για ταχεία επικοινωνία και άμεση προστασία.
·        JUST ALERT για την προστασία της ζωής και της υγείας, με την υποστήριξη Κέντρου Λήψης Σημάτων.
·        EASYKID ρολόι SOS για την προστασία του παιδιού.
Το EASYFON είναι ένα Android κινητό – ρολόι, που παρέχει από την οθόνη του τη δυνατότητα ταχείας κλήσης προς έναν επιλεγμένο αριθμό και το Κέντρο Έκτακτης Ανάγκης 112, καθώς  και ταχεία αποστολή μηνύματος προς 2 προεπιλεγμένους αριθμούς.  Στα μηνύματα ο χρήστης επιλέγει εάν θέλει να αποστέλλονται και συντεταγμένες GPS, για να μπορεί να εντοπισθεί σε περίπτωση κινδύνου. Επίσης το EASYFON έχει αισθητήρα πτώσης και ειδοποιεί με μήνυμα εάν ο χρήστης πέσει.
Το JUST ALERT συνδυάζει λειτουργία κινητού τηλεφώνου και ολοκληρωμένου συστήματος προστασίας. Με μια σειρά από έγχρωμα κουμπιά αφής στην οθόνη του ρολογιού, ο χρήστης μπορεί να στείλει αντίστοιχο σήμα ανάγκης στο Κέντρο Λήψης Σημάτων του «Ελληνικού Κεντρικού Σταθμού», το οποίο με την σειρά του θα τον εντοπίσει και θα ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ, την Αστυνομία ή τους συγγενείς. Εκτός αυτού το Just Alert έχει αισθητήρα πτώσης, γεωγραφική ζώνη ασφαλείας και ειδοποίηση χαμηλής φόρτισης, για τα οποία επίσης στέλνει αντίστοιχο σήμα. Πρόκειται για Ελληνική ευρεσιτεχνία, απόλυτα αναγκαία σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού.
Τέλος το EASYKID είναι ο πιο εύκολος τρόπος για το παιδί να επικοινωνήσει σε περίπτωση ανάγκης, καθώς διαθέτει κουμπί πανικού SOS. Με αυτό γίνεται κλήση προς 3 διαφορετικούς αριθμούς και δεν σταματά να καλεί, αν δεν απαντήσει κάποιος. Το τηλέφωνο –ρολόι δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί από το παιδί ή από οποιονδήποτε κακόβουλο, αλλά κλείνει μόνο με εντολή-sms από τον γονέα. Επίσης ο γονέας μπορεί με ειδικό μήνυμα προς το ρολόι να ακούει τι γίνεται στο χώρο, που βρίσκεται το παιδί του, χωρίς να γίνει αντιληπτός. Οποιοσδήποτε μπορεί να καλέσει το ρολόι-τηλέφωνο EASYKID, εκτός εάν οι γονείς το ρυθμίσουν, ώστε να επικοινωνούν μόνο αυτοί.
Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες της κοινωνίας μας, οι 3 συσκευές smartwatchτης EASYSOS ξεχωρίζουν και κάνουν την διαφορά. Άλλωστε αυτό είναι και το σύνθημα της εταιρείας: Η Τεχνολογία στην υπηρεσία του Ανθρώπου! Πληροφορίες:  212 000 2270  www.justalert.gr