Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Η Ν.Ε Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ για το «Παράλληλο πρόγραμμα»: "Δείγμα μιας άλλης πολιτικής"

Ν.Ε Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ για το «Παράλληλο πρόγραμμα»:

Δείγμα μιας άλλης πολιτικής

              Νόμος του κράτους  από το περασμένο Σάββατο το επονομαζόμενο «παράλληλο
πρόγραμμα» της κυβέρνησης , το οποίο  η αντιπολίτευση πολέμησε λυσσαλέα, έκανε τα πάντα για να μη φτάσει στη Βουλή κι όταν ήρθε το λοιδόρησε όσο μπορούσε κατά τη διάρκεια της διήμερης συζήτησής του, το καταψήφισε επί της αρχής και στο σύνολό του, δε μπόρεσε όμως να μην ψηφίσει και υπέρ αρκετών επιμέρους άρθρων του, όχι για λόγους πολιτικής ευγένειας , αλλά λόγω της κοινωνικής κατακραυγής που θα ξεσήκωνε μια τέτοια της κίνηση.

            Ποια είναι τα οφέλη και των Πιεριέων πολιτών από την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου και των διατάξεων του:

          Στον τομέα της υγείας. Χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα (εκατοντάδες επαγγελματίες του άλλοτε κραταιού οικονομικά κέντρου της Κατερίνης, που η κρίση τους άφησε, τους ίδιους και τις οικογένειές τους , υγειονομικά ακάλυπτους),  ή που δεν κατάφεραν να την αποκτήσουν (όπως οι χιλιάδες άνεργοι, νέοι, που δεν μπόρεσαν να βρουν μια θέση στην αγορά εργασίας)  θα μπορούν πλέον, χωρίς όρους και περιορισμούς , μόνο με τον ΑΜΚΑ τους , να εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο Κατερίνης να έχουν πλήρη διαγνωστική, νοσηλευτική και φαρμακευτική κάλυψη.
           Επιταχύνονται οι διαδικασίες στελέχωσης  με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό  των Νοσοκομείων, μεταξύ αυτών και της Κατερίνης , που χρόνια τώρα (από το 2009 δεν είχε γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην υγεία) μετρά ελλείψεις και απουσίες σε κρίσιμες για την υγεία των Πιεριέων θέσεις.
           Ρυθμίζονται οι εφημερίες γιατρών και νοσηλευτών, αναδιοργανώνονται τα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια, για την άμεση διερεύνηση των υποθέσεων διαφθοράς, χρηματισμού και ιατρικών λαθών, λύνονται μια σειρά ζητήματα που αφορούν τον μεγάλο ασθενή  που ακούει στο όνομα δημόσια υγεία.

           Όχι, ότι θα λυθούν μονομιάς όλα τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά είναι μεγάλο θράσος  να κουνούν το δάχτυλο στη Βουλή εκείνοι που από το 2010 που ξεκίνησε η λειτουργία του νέου Νοσοκομείου κρατούν ερμητικά κλειστή την κατά τα άλλα πλήρως εξοπλισμένη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, εκείνοι που από το 2010 και μετά δεν προχώρησαν σε καμία πρόσληψη  για τη στοιχειώδη λειτουργία των κλινικών του. Εκείνοι που είναι υπεύθυνοι  για τις δραματικές περικοπές (πάνω από 40%) στις λειτουργικές δαπάνες του ΕΣΥ, για την  τραγική υποβάθμιση δημόσιας περίθαλψης και για τη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

            Στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ξεκλειδώνει μετά από πολλά χρόνια η πρόσληψη προσωπικού στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των δήμων, στην καθαριότητα και την ύδρευση για να μην εκχωρούνται σε ιδιώτες και να προστατεύεται  ο δημόσιος χαρακτήρας τους, διευρύνεται η χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για το προσωπικό που απασχολείται στη μεταφορά, διαλογή, επιστασία και καταστροφή απορριμμάτων,  διορθώνει αδικίες κατά υπαλλήλων και άλλα.

            Για τις εγγυητικές επιστολές των αγροτών της Πιερίας. Για ρουσφετολογικές διατάξεις έκανε λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση. Μια από τις «ρουσφετολογικές»  διατάξεις ήταν και το άρθρο 21. Μια τροπολογία που κατατέθηκε και συντάχθηκε με πρωτοβουλία των βουλευτών Πιερίας  και αφορούσε στην οριστική, αμετάκλητη και με νόμο λύση στο πρόβλημα της ιδιότυπης ομηρίας  των αγροτών της Πιερίας, που, καλούνταν,  να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ  ο καθένας (στη  βάση εγγυητικών τους επιστολών ) για μετακλητούς αλλοδαπούς εργαζόμενους που, εν αγνοία των αγροτών-εργοδοτών, δεν εμφανίστηκαν  στις αρμόδιες υπηρεσίες .Έτσι  δόθηκε λύση σε ένα πρόβλημα που απασχολούσε επί 5 συναπτά έτη τους αγρότες  αυτούς του νομού μας.

             Αυτά και άλλα πολλά περιλαμβάνονται στο νόμο, που ονομάστηκε «παράλληλο πρόγραμμα» και δεν είναι παρά ένα δείγμα αυτής της άλλης πολιτικής που επιχειρεί η νέα κυβέρνηση.
             Πραγματικά θα είχαμε λόγους να πανηγυρίζουμε που, υπό αυτές τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες  και υπό αυτήν την ασφυκτικά πιεστική επιτροπεία των δανειστών, η κυβέρνηση  κατάφερε να φέρει στη Βουλή  ένα νομοσχέδιο που ανακουφίζει  τους πλέον ευάλωτους οικονομικά συμπολίτες μας, τις στρατιές των φτωχών και των νεόπτωχων που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις .
            Δε πανηγυρίζουμε όμως. Απλά, παίρνουμε κουράγιο από αυτό κι ελπίδα ότι ναι, μπορούμε να κρατήσουμε όρθια τη χώρα, μπορούμε να  κλείσουμε τα τραύματα που δημιούργησαν οι φαύλες και βάναυσες  επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων και να χτίσουμε έναν άλλο κόσμο, μια κοινωνία της ισονομίας, της δικαιοσύνης και  της αλληλεγγύης.


Ν Ε  ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ