Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΙΗΘΗΚΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 13η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ECOMOBILITY ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 13η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ECOMOBILITY

Συνέντευξη τύπου με αφορμή τη 13η διοργάνωση της εκστρατείας ECOMOBILITY, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Με τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη διοργάνωση ο Δήμος Θεσσαλονίκης δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές γυμνασίων της πόλης να καταθέσουν τις προτάσεις τους με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της αστικής λειτουργίας και την αντίστοιχη αλλαγή συμπεριφορών και συνθηκών μετακίνησης.
Στη φετινή διοργάνωση παίρνουν μέρος τρία σχολεία του Δήμου, το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, το Πειραματικό του Α.Π.Θ. και το 1ο Γυμνάσιο Χαριλάου, τα οποία με αφορμή τα προβλήματα που παρατηρούνται σε κάθε περιοχή, καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις γύρω από τη βιώσιμη κινητικότητα. Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο στις 18.00 στην Αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης.
Μετά το πέρας των εργασιών ο Δήμος αναλαμβάνει να προωθήσει τις προτάσεις αυτές στις αρμόδιες υπηρεσίες και να τις κάνει μέρος του σχεδιασμού του, ώστε να υλοποιηθούν μεσοπρόθεσμα.
Όπως υπογράμμισε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις παιδείας, Αναστάσιος Τελίδης, ένα καλό παράδειγμα εφαρμογής των προτάσεων των προηγούμενων ετών, αποτελεί η ανάπτυξη των σχολικών δακτυλίων γύρω από μεγάλα συγκροτήματα, που διευκολύνουν τους μαθητές να τα προσεγγίζουν με ασφάλεια καθώς και η εξέταση παρεμφερών λειτουργιών, όπως λ.χ. των λαϊκών αγορών, σε συνδυασμό με την εύρυθμη σχολική λειτουργία.
Ο συντονιστής της εκστρατείας ECOMOBILITY, Θάνος Ζαφειρόπουλος, μίλησε για μια μεγάλη προσπάθεια η οποία εξαπλώνεται από πόλη σε πόλη και αφορά στην ενεργοποίηση των νέων.
Από την πλευρά της η Αντωνία Δαρδιώτη, εκπρόσωπος της Επιτροπής της εκστρατείας για τη Β. Ελλάδα, αναφέρθηκε σε μια ξεχωριστή προσπάθεια που βασίζεται στην ενεργητικότητα των νέων, από την οποία κάθε χρόνο προκύπτουν χρήσιμες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας.
Η φετινή διοργάνωση ξεκίνησε στις 8 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται μετά από ένα κύκλο δράσεων σε 35 πόλεις, στις 10 Μαρτίου 2016. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 16 Απριλίου στην Αθήνα, ενώ η ιδέα που θα ξεχωρίσει θα παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 13ης εκστρατείας ECOMOBILITY: