Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΙΖΑΜΠΕΛ ΔΕΔΕ: "ΤΙ ΘΈΛΟΥΜΕ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ??"

Να γυρίσουμε στα συστήματα της γιαγιάς μας ή να εκσυγχρονιστούμε ??
Μετά από διαμάχες με τα ΕΛΤΑ Αθηνών και Αιγινίου μεσώ μαίηλ, τηλεφώνου και αυτοπροσώπως επιτέλους έγινε σωστά η διανομή της αλληλογραφίας μας μετά από σχεδόν
2 χρόνια αλαλούμ !! ….
Εφόσον πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις και αναγκαστήκαμε να ταράξουμε τα νερά μέσω Αθήνας για να εφαρμοστεί ο νόμος: Αν υπάρχει οδοσήμανση, οδοαρύθμιση, γραμματοκιβώτιο και ολοκληρωμένη διεύθυνση στο φάκελο πρέπει να γίνει διανομή της αλληλογραφίας ΚΑΤΟΙΚΟΝ.
Η οδοαρίθμιση και η οδοσήμανση υπήρχαν πριν 30 χρόνια στην Μεθώνη, Πιερίας .. Το έμαθα τότε, όταν ο ΟΤΕ μου ζήτησε την ακριβή διεύθυνση για να συμπληρώσω την αίτηση μου και να μας φέρει γραμμή και τηλέφωνο….
Ας φρεσκάρουμε την οδοαρίθμιση….
Η καινούρια οδοσήμανση με τις πράσινες πινακίδες υπάρχει εδώ και 7 χρόνια περίπου, απλώς πρέπει να άφησαν εκτός σχεδίου κάποια μικρά στενάκια…
Ας ολοκληρώσουμε λοιπόν το έργο αυτό, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια…
Και μη τολμήσει να ξαναπεί κανείς ότι δεν μπορούν να βρουν τα σχέδια και τους χάρτες … εκτός εάν θέλουν να παραδεχτούν ότι έχασαν σημαντικά δημόσια έγγραφα ή μήπως θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι οι πράσινες πινακίδες περάστηκαν χωρίς να έχει κατατεθεί πρόταση, μελέτη, έγκριση… Όπως και να έχει είναι σοβαρά πράγματα αυτά !!!
Γραμματοκιβώτια υπάρχουν σε πολλά σπίτια … Περνώντας από μόνο 2 δρόμους και την πλατεία μέτρησα τουλάχιστον 30 σπίτια με γραμματοκιβώτιο ( τις φωτογραφίες δεν τις ανεβάζω επίτηδες )
Ας γράψουν τον αριθμό του σπιτιού τους πάνω στο γραμματοκιβώτιο ( πρόχειρη αλλά αποτελεσματική δουλειά ) όσοι επιθυμούν να τους παραδίδεται ΚΑΤΟΙΚΟΝ η αλληλογραφία τους. Όσοι είναι πρόθυμοι μπορούν να αγοράσουν ένα γραμματοκιβώτιο ( περίπου 10 ευρώ ) και ας γράψουν και αυτοί τον αριθμό τους.
Οι άλλοι αν προτιμούν να ζήσουν όπως ζούσαν οι πρόγονοι τους και δεν τους ενοχλεί αν χάσουν γράμματα, αν χάσουν προθεσμίες πληρωμών και αν όλο το χωριό έχει πρόσβαση στα προσωπικά τους…
Ας τρέξουν τώρα στο μπακάλικο και αργότερα στην πλατεία για να πάρουν την αλληλογραφία τους από τις θυρίδες τους….


ΔΕΔΕ ΙΖΑΜΠΕΛ