Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Αποχώρηση μυστήριο για Ιερέα από ενορία στον Τύρναβο

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την αποχώρηση του εφημέριου του Αγίου Γεωργίου στον Τύρναβο, ο οποίος αν και ιδιαίτερα αγαπητός στην ενορία του από όλους εντελώς ξαφνικά
 ζήτησε από το μητροπολίτη να κάνει δεκτή την παραίτησή του κάτι που έγινε και όπως μαθαίνουμε πριν από λίγες ημέρες ο συγκεκριμένος Ιερέας τοποθετήθηκε σε άλλη Μητρόπολη.
Ενδεικτικό της αγάπης που του τρέφουν οι ενορίτες είναι το γεγονός ότι κάποιοι συγκεντρώνουν υπογραφές με τις οποίες ζητούν να επιστρέψει, κάτι που όμως, όπως εξηγούν κύκλοι της Μητρόπολης, δεν μπορεί να γίνει αφού ο ιερέας αυτοβούλως παραιτήθηκε από τη θέση του και απολύθηκε από τη Μητρόπολη.
Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι το κενό που άφησε καλύπτεται από άλλους Ιερείς της Μητρόπολης ενώ προτεραιότητα του μητροπολίτη είναι η τοποθέτηση νέου ιερέα στην ενορία, κάτι που όμως είναι δύσκολο αφού κάθε χρόνο η μητρόπολη μπορεί να δημιουργεί μόνο μία νέα θέση ανεξάρτητα από τις αποχωρήσεις.
Αναφορικά με τους λόγους της παραίτησης του πρώην εφημέριου του Αγίου Γεωργίου Τυρνάβου, από τη Μητρόπολη κρατούν κλειστά στόματα, ενώ στην τοπική κοινωνία οι φήμες οργιάζουν και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις θυμίζουν αστυνομική ταινία.
http://ekklisiaonline.gr/i