Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

2 ΧΩΡΙΆ 2 ΣΤΑΘΜΆ …15 ΧΩΡΙΆ 15 ΣΤΑΘΜΆ !!!

Δεν ξέρω πλέον σε ποιον να καταλογίσω ευθύνες στο μπάχαλο που επικρατεί εδώ πέρα !!
Εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου δεν περνάει ταχυδρόμος στην Μεθώνη Πιερίας, Δήμος Πύδνας- Κολινδρού…
Η πρώτη εξήγηση ήταν : ο ταχυδρόμος σας πήρε σύνταξη ( αφού πρόλαβε, μπράβο του ) και δεν πρόκειται τα ΕΛΤΑ να αναθέσουν κάποιον άλλον… Με αποτέλεσμα να μας έρθουν τα γράμματα αραιά και που χωρίς κανένα σεβασμό για τις ημερομηνίες λήξης των λογαριασμών μας.
Μετά προσφέρθηκαν κάποιοι ιδιώτες να αναλάβουν την αλληλογραφία μερικών περιοχών του Δήμου μας…. Με αποτέλεσμα στην Μεθώνη κάποια γράμματα να μην φτάσουν ποτέ στον προορισμό τους και άλλα να στοιβάζονται στο μπακάλικο του χωριού όπου όλοι υποχρεωνόμαστε να πάμε για να πάρουμε τα γράμματα μας και όπου ο καθένας μπορεί να δει την αλληλογραφία των άλλων ….
Αφού μάλωσα με εταιρίες τηλεπικοινωνιών, υπηρεσίες και τράπεζες για λογαριασμούς που δεν ήρθαν ποτέ στα χέρια μου, μάλωσα και με Δημάρχους και Αντιδήμαρχους για προσκλήσεις που μου έστειλαν ( και τις οποίες ΑΚΟΜΗ περιμένω !! ) ….
Και τότε τα πήρα στο κρανίο όπως λένε εδώ !!
Πρώτον : Με ποιο δικαίωμα μας αναγκάζουν, για να πάρουμε την αλληλογραφία μας, να πάμε σε ένα κατάστημα ( στην προκειμένη περίπτωση στο μπακάλικο του χωριού ) όπου ίσως δεν θα πατούσαμε ποτέ το πόδι μας εκεί ???
Δεύτερον : Είναι εντελώς παράνομο να στοιβάζονται τα γράμματα μας σε έναν χώρο που δεν φυλάσσεται και με την ευθύνη κάποιον που στην τελική ανάλυση δεν έχει πάρει καμιά επίσημη αρμοδιότητα από τα ΕΛΤΑ ( εκτός εάν έχει κάνει και ο ίδιος σύμβαση με τα ΕΛΤΑ και πληρώνεται για αυτήν την δουλειά … αν και γνωρίζω πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο )
Τρίτον : Ο νόμος υποχρεώνει όποιον έχει αναλάβει την μοιρασιά της αλληλογραφίας να την παραδώσει ΚΑΤΟΙΚΟΝ από την στιγμή που υπάρχει οδός, αριθμό, γραμματοκιβώτιο σε προσβάσιμο σημείο και ολοκληρωμένη διεύθυνση πάνω στην επιστολή …