Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΣΕΒΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ !!!

Χαιρετίζουμε την απόφαση των περισσοτέρων φορέων για συμπαράταξη στον δίκαιο αγώνα των αγροτών και τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν
οι αγρότες στη πλατεία ελευθερίας.
Δεν πρέπει ,όμως , ο λαός της Πιερίας να ξεχνά ότι στους προηγούμενους αγώνες του λαού μας για την ανάσχεση και την ανατροπή αντιλαϊκών, αντεργατικών και αντιαγροτικών  μέτρων που επιβλήθηκαν εξαιτίας των μνημονίων που ψηφίσαν και εφάρμοσαν τόσο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όσο και σημερινή  κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ , οι ίδιοι φορείς δεν έπραξαν ούτε τα αυτονόητα, δηλαδή να συγκαλέσουν τα Δ.Σ. και να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στους δίκαιους αγώνες, ενέργεια που περιμένουμε τώρα να πράξουν.
Ο λαός με την πείρα του και σύμφωνα και με τα παραπάνω πρέπεί να ταχθεί στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων γιατί τόσο οι φορείς της Πιερίας όπως και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΒΕΕ-ΕΣΕΕ και άλλων φορέων, υπονομεύουν και αποπροσανατολίζουν την πάλη για μια ακόμη φορά με τις θέσεις τους και την τακτική τους. Προσφέρουν χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση υιοθετώντας τα επιχειρήματά της περί μη βιωσιμότητας των ταμείων. Αποκρύπτουν τις αντιδραστικές αλλαγές που επιδιώκονται στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
Λένε ψέματα ότι επιδιώκουν τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος. Έχουμε τη δύναμη να ορθώσουμε εμπόδια στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.. Ανυποχώρητος αγώνας μέχρι τέλους μαζί με τους εργαζόμενους και τους φτωχούς αγρότες.. Υψώνουμε τοίχος αντίστασης.. Οργανώνουμε την πάλη μας στα σωματεία, στις επιτροπές αγώνα, σε κάθε πόλη, σε κάθε κλάδο και γειτονιά. Δυναμώνουμε τη λαϊκή συμμαχία. Είναι στο δικό μας χέρι να τους σταματήσουμε.
Απαιτούμε εδώ και τώρα
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ


                                                  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·         Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
·         Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν  από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
·         Κρατική χρηματοδότηση στα 2/3 των εξόδων του ταμείου.
·         Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώτος με προοπτική την παραπέρα μείωση τους.
·         Συνταξιοδότηση όλων των ασφαλισμένων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους.
·         Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια  ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
·         Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων, κλιμακούμενου προοδευτικά, υπέρ του ΟΑΕΕ, για κέρδη άνω των 20.000 €.
·         Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα. Μακρόχρονη ρύθμιση,  δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του  εισοδήματος.
·         Δημόσια και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια.
·         Kατάργηση του νόμου που μας επιβάλλει την εξοντωτική φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και αναδρομική διαγραφή των νόμων που επιβλήθηκαν.
·         Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ
·         20.000€ αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος.


ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !!! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ !!!
                      ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 10:30 Π.Μ


                                         ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΕΒΕ ΠΙΕΡΙΑΣ