Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Αντιστεκόμαστε στις απολύσεις & τις περικοπές. Με αφορμή την νέα απόλυση συναδέλφου από το κτήριο της Αδριανείου

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟ
ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΝΕΙΟΥ


Την Παρασκευή 22/1 απολύθηκε συνάδελφος υπάλληλος της Vodafone στο κτήριο της Αδριανείου, η οποία μετρούσε 13 χρόνια προϋπηρεσία. Η αφορμή της απόλυσης ήταν «λόγοι συμπεριφοράς»! Γνωρίζουμε όμως όλοι πολύ καλά πως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
Χρειάστηκαν μόλις 22 ημέρες από την αλλαγή του χρόνου για να θυμηθεί η διοίκηση την παλιά της τέχνη. Αυτή δηλαδή του πετάγματος στην ανεργία του «παλαιού», «μεγάλου» και «ακριβού» προσωπικού για να αντικατασταθεί με «νέο», «φθηνό», που το αμείβει με μισθούς-χαρτζηλίκι των 360 και 580 ευρώ μικτά και στο οποίο δεν έχει καμία ασφαλιστική ή άλλη υποχρέωση καθώς το υπενοικιάζει από άλλες εταιρείες.
Από το 2007 η εταιρεία με ομαδικές απολύσεις, με «μεμονωμένες» -σε αριθμό χιονοστιβάδας- απολύσεις, με υποχρεωτικό outsourcing, με «προαιρετικά»-καταναγκαστικά προγράμματα «εθελουσίας εξόδου», με εξαντλητική εντατικοποίηση της εργασίας και άπιαστες «στοχοθετήσεις», έχει δημιουργήσει ένα εργασιακό κλίμα εξαντλητικό και με γιγαντωμένη την εκμετάλλευση –σε βαθμό κυνηγητού- των συναδέλφων.
Προειδοποιούμε όλους τους συναδέλφους:
  • Έχουμε μόνο ο ένας τον άλλον, την αλληλεγγύη και ενότητά μας, για να προστατέψουμε τη θέση εργασίας μας, είτε ως υπάλληλοι Vodafone είτε ωςoutsourcer, και τα καθημερινά δικαιώματά μας στο ωράριο, στην αντιμετώπιση της καθημερινής πίεσης.
  • Η απόλυση, ειδικά σε μια κοινωνία με πάνω από 1 εκ. ανέργους, δεν είναι ατομικό ζήτημα. Δεν δεχόμαστε την απόλυση μας. Δεν παραμένουμε σε δωμάτιο με στέλεχος ή προϊστάμενο, που μας απομονώνει για να αποσπάσει μια υπογραφή ή συναίνεση. Δεν σοκαριζόμαστε. Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας, τα μέλη και το ΔΣ του Σωματείου, ζητάμε τη συμπαράστασή τους για ν’ αντισταθούμε στην απόλυση.
  • Όταν εργαζόμαστε και ακούσουμε τον διπλανό μας να απολύεται και να διαμαρτύρεται, δεν συνεχίζουμε τη δουλειά μας σα να μην τρέχει τίποτα. Σηκωνόμαστε και διαμαρτυρόμαστε στον προϊστάμενο. Στηρίζουμε τον συνάδελφο. Ζητάμε από τα μέλη του Σωματείου να πάρουν πρωτοβουλία για Γενική Συνέλευση. Αύριο θα είναι η δική μας η σειρά. Δεν θα παραμείνουμε εργαζόμενοι, επειδή μείναμε σιωπηλοί.
Απέναντι στα ασφαλιστικά τερατουργήματα, στα μνημόνια, στην αντεργατική νομοθεσία, στις στρατιές ανέργων, στην καθημερινή πίεση, στην υπαμειβόμενη εργασία και στις απολύσεις δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς. Απαντάμε με την οργάνωση, την αλληλεγγύη και τους αγώνες μας.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο