Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Εξιχνιάστηκαν 20 κλοπές και απόπειρες κλοπών από καταστήματα στην πόλη των Σερρών

Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία

Αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και εμπορεύματα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 8.000 ευρώ
Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση συνολικά 18 κλοπών και 2 απόπειρες κλοπών από καταστήματα στην πόλη των Σερρών .
Για την υπόθεση συνελήφθη σαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 16 και 17 ετών , σε βάρος των οποί ων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, χθες (11-01-2016) τα ξημερώματα εντοπίστηκαν οι δύο ανήλικοι σε περιοχή των Σερρών και κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε ένα διαρρηκτικό εργαλείο και μικρό χρηματικό ποσό. Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το βράδυ της 10 προς 11 Ιανουαρίου του 2016, είχαν διαρρήξει συνολικά 6 καταστήματα στις Σέρρες, από τα οποία και αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά, η αξία των οποίων εκτιμάται σύμφωνα με τους παθόντες στα 920 ευρώ περίπου.
Από την περαιτέρω προανάκριση διαπιστώθηκε ότι τον τελευταίο μήνα, διέπραξαν ακόμη 12 κλοπές - διαρρήξεις και 2 απόπειρες κλοπών σε καταστήματα στην ίδια πόλη, απ’ όπου αφαίρεσαν συνολικά πάνω από 5.500 ευρώ και ηλεκτρονικές συσκευές και εμπορεύματα η αξία των οποίων ξεπερνά τα 2.500 ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι δύο ανήλικοι έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα , ενώ ο ι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή του ς και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.