σεμινάριο – συμμετοχή
– γευστική δοκιμή
Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Μεγάλων Chef του Κόσμου
Τρίτη 22 Δεκεμβρίου
& Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου| 17.00 –
21.00
Διάρκεια: 10 ώρες
Θεματικές Ενότητες:
1η ημέρα:
Gordon Ramsey-
ορεκτικό
Ψητά χτένια με κάπαρη, πατάτες ‘’νέας γής’’ και βινεγκρέτ σταφίδας
Αlain ducasse-σαλάτα
Σαλάτα από σέλερι, blue cheese,μήλα ‘’Granny smith’’ και καραμελωμένα καρύδια
Thomas Keller-κυρίως
πιάτο
Χριστουγεννιάτικη τραγανή χήνα με
ριζότο κάστανο, σάλτσα από βατόμουρα και τρούφα
2η ημέρα:
Daniel Boulud-Σούπα
Βελουτέ από ‘’Αγγινάρες Ιερουσαλήμ’’,με φασκόμηλο και κρουτόνς παντσέτας
Eric Ripert-
Κρύο ορεκτικό
‘’Ριλέτες’’ σολομού, με μαγιονέζα πορτοκαλιού και ‘’baby’’ σπανάκι
Rene Redzepi-
Kυρίως πιάτο
Πάπια με κόκκινο λάχανο ‘’braised’’,κάστανα μαγειρεμένα
‘’ sous vide’’ και σάλτσα σοκολάτας
Εισηγητής: Νίκος
Λιογγάρης (Chef)
Δηλώσεις Συμμετοχής: Σταμάτης
Χριστοδούλου
Πληροφορίες: ΙΕΚ
ΑΚΜΗ, Τσιμισκή 14 Θεσσαλονίκη| 2310 – 260 200