Τον τελευταίο καιρό, ο κ. Τσίπρας αρέσκεται να υποστηρίζει πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνησή του είναι… ανύπαρκτα και όσα λέγονται αποτελούν προϊόν «φαντασιώσεων».
Υποστηρίζει επίσης ότι έστησε ολόκληρο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επειδή ήθελε να βγει ένα κοινό ανακοινωθέν για τις συντάξεις!
Θέλει δηλαδή να ξεχάσουμε πως η πρώτη του επίσκεψη στον Πρόεδρο ήταν την επομένη της ψηφοφορίας στη διάρκεια της οποίας η κοινοβουλευτική του δύναμη έπεσε στους 153 βουλευτές.
Θέλει να ξεχάσουμε πως η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών κλείστηκε εσπευσμένα ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο Πρόεδρος βρίσκονταν στο εξωτερικό.
Γενικά, θέλει να μας πει πως δεν έτρεχε τίποτε, αλλά είπε έτσι να συναντηθούν για να εκδώσουν ένα κοινό ανακοινωθέν!
«Δεν ζητήσαμε ούτε στήριξη, ούτε ψήφο, ούτε συμμετοχή στην κυβέρνηση όπως φαντασιώνονται διάφορα παράκεντρα εξουσίας που χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους και αναζητούν σανίδα σωτηρίας σε οικουμενικές κυβερνήσεις», λέει ο κ. Τσίπρας.
«Δεν θέλετε να βάλετε μυαλό», μαλώνει κι’ από πάνω τους πολιτικούς του αντιπάλους, επιστρέφοντας στη διχαστική του ρητορεία.
Φυσικά, δεν τον πιστεύει κανείς. Γιατί στην πραγματικότητα, όλοι καταλαβαίνουν τι συμβαίνει.
Ιδιαίτερο δε ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάλυση που κάνει ο κ. Τσίπρας, μιλώντας για πέντε διαψεύσεις. Υποστηρίζει:
-Το «Όχι» στο δημοψήφισμα όχι μόνο δεν επέφερε «γκρέξιτ», αλλά ενίσχυσε τη διαπραγματευτική θέση για συμφωνία με καλύτερους όρους από εκείνη που προτεινόταν.
Η αλήθεια είναι ότι το δημοψήφισμα οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών και σε μια ακόμη χειρότερη συμφωνία, την οποία έφερε άρον-άρον στη Βουλή παραμονή 15αύγουστου, δηλώνοντας πως αν δεν ψηφιστεί θα μας βγάλουν από το ευρώ.
-Οι τραπεζικοί περιορισμοί δεν κατέληξαν σε κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, ούτε σε κούρεμα καταθέσεων.
Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκε άλλη μια ανακεφαλαιοποίηση, χάθηκαν 37 δις από τις τράπεζες και δόθηκε η χαριστική βολή στην ελληνική οικονομία.
-Οι εκλογές του Σεπτεμβρίου δεν καθήλωσαν την οικονομία, αλλά που με την άμεση συγκρότηση σταθερής κυβέρνησης ανέκαμψαν γρήγορα οι δείκτες εμπιστοσύνης και οικονομικού κλίματος.
Η αλήθεια είναι πως όλοι οι δείκτες βρίσκονται στο ναδίρ και η οικονομία της χώρας έχει παραλύσει.
-Η ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς προστατεύει τους συνεπείς δανειολήπτες και εξασφαλίζει την προστασία για περισσότερους από 60%, ενώ ανατρέπονται οι δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για πλήρη απελευθέρωση πλειστηριασμών, αλλά και την αρχική θέση των δανειστών.
Η αλήθεια είναι πως αν κάποιος είναι συνεπής δεν χρειάζεται προστασία, ενώ πολύ μικρό τμήμα δανειοληπτών προστατεύεται.
-Η ύφεση είναι μηδενική, ενώ υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης θα επανέλθουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2016.
Εδώ, δεν χρειάζεται καν να σχολιάσουμε. Όλοι – πλην κυβέρνησης – βλέπουν τι γίνεται στην αγορά.
Στην πραγματικότητα, το μόνο που διαψεύστηκε είναι οι «πολιτικές αναλύσεις» του τελευταίου χρόνου:
Υποστήριζαν (και όχι μόνο οι του ΣΥΡΙΖΑ) πως ο κ. Τσίπρας θα κάνει αμέσως την κωλοτούμπα του και επομένως μπορούν όλοι να τον ψηφίσουν άφοβα.
Αποδείχθηκε ότι την κωλοτούμπα την έκανε μετά από μια καταστροφική καθυστέρηση, οδηγώντας μας στο τρίτο μνημόνιο, διότι, όπως ήταν προφανές, δεν μπορούσε να κάνει την στροφή σε χρόνο τόσο κοντινό στις ψεύτικες υποσχέσεις του.
Μετά υποστήριζαν ότι θα κάνει την κωλοτούμπα ο Λαφαζάνης και επομένως δεν θα υπάρξει ρήγμα στην κυβερνητική πλειοψηφία. Και αυτό αποδείχθηκε πλάνη και διαψεύστηκε.
Και τελικά μας είπαν πως ο Τσίπρας θα πάει πάλι σε εκλογές για να «καθαρίσει» το κόμμα του, οπότε και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με την κυβερνητική του πλειοψηφία.
Εδώ βρισκόμαστε τώρα. Και αυτή η ανάλυση έχει αρχίσει να διαψεύδεται.
Μένει να διαψευστεί πλήρως και να πάμε σε νέες περιπέτειες…