Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Δελτίο τύπου έναρξης χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην ΔΕ Αιγινίου

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ
"ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ"

Αιγίνιο, 20  Νοεμβρίου 2015
     Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και τον ερχομό
του νέου έτους ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού σε συνεργασία με τους φορείς του Αιγινίου διοργανώνει για 4η συνεχόμενη χρονιά τις καθιερωμένες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην "Αυλή του Αη Βασίλη".
     Από το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, εως την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, το πάρκο του Αγίου Αθανασίου στο Αιγίνιο στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του θα φιλοξενήσει μια σειρά  εκδηλώσεων με αφορμή τις Άγιες και γιορτινές μέρες που έρχονται.
     Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν σχολεία, αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι,  φορείς και εθελοντές από το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού. Η Φιλαρμονική του Αιγινίου και η Παιδική Χορωδία Fons Musicalis θα δώσουν το δικό τους ρυθμό στις εκδηλώσεις και θα πλαισιώσουν μουσικά για 15η συνεχόμενη χρονιά το άναμμα του Δέντρου των Ευχών.
     Τα ξύλινα σπιτάκια που θα στηθούν στο πάρκο του Αγίου Αθανασίου θα φιλοξενήσουν διάφορες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.
     Ειδικότερα, στο σπιτάκι του Αη Βασίλη , ο Αη Βασίλης και οι Αγιοβασιλίτσες του, πάντα πρόθυμοι να φωτογραφηθούν μαζί σας και να ακούσουν τις ευχές σας, θα σας υποδέχονται με μικρές ιστορίες και διάφορες εκπλήξεις.
     Στο Ταχυδρομείο της Αυλής θα έχετε την ευκαιρία να γράψετε και να στείλετε τα γράμματά σας στον Αη Βασίλη, ενώ στο σπιτάκι των ξωτικών τα μικρά ξωτικά αναλαμβάνουν δράση και σας μεταμορφώνουν στη στιγμή με τη ζωγραφική προσώπου.
     Στο καφέ της μαμάς οι γονείς που θα συνοδεύουν τα παιδιά τους θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τα παλιά τους βιβλία και να απολαύσουν ζεστό καφέ ή τσάι και λιχουδιές, δωρεά των εθελοντών της Αυλής.
     Το σπιτάκι της γιαγιάς θα φιλοξενεί κυρίες από τα ΚΑΠΗ που θα διηγούνται ιστορίες από τα παλιά και παραμύθια και παρέα με τα παιδιά θα φτιάχνουν γλυκά.
     Παράλληλα, γνώστες της μουσικής θα σας ξεναγούν στις μελωδίες των μουσικών οργάνων στο σπιτάκι της μουσικής, στο εργαστήρι κατασκευών θα έχετε την ευκαιρία να κατασκευάσετε χριστουγεννιάτικα στολίδια, ενώ το σπιτάκι των ζαχαρωτών θα διατίθεται για τις "γλυκές" σας δημιουργίες.
     Το τρενάκι του Αη Βασίλη θα σας ξεναγεί δωρεάν στους στολισμένους δρόμους του Αιγινίου με 3 σταθμούς επιβίβασης και αποβίβασης.

     Θέλοντας να δώσουμε μια φιλανθρωπική χροιά στις εκδηλώσεις μας, για πρώτη χρονιά φέτος θα στηθεί μπροστά στην είσοδο της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου ο πάγκος της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Ρούχα παιχνίδια, τυποποιημένα τρόφιμα, γάλατα εβαπορέ θα γίνονται δεκτά προκειμένου να διατεθούν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

     Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν εδέσματα, τσάι, καφέ, κάστανα και κρασί της περιοχής, ενώ τα μικρά παιδιά θα χαρούν με τα διαδραστικά παιχνίδια, τις πολλές εκπλήξεις και τα δώρα!
     Ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού και οι Φορείς του Αιγινίου ευχαριστούν τους υποστηρικτές της εκδήλωσης, τους κατοίκους του Δήμου τους επαγγελματίες της περιοχής και τους εθελοντές για την πολύ σημαντική συνεισφορά τους.
     Ο κόπος, ο χρόνος και το μεράκι που διαθέτουμε είναι η καλύτερη εγγύηση πως και αυτή η προσπάθεια θα είναι το ίδιο πετυχημένη αν όχι και καλύτερη από τις προηγούμενες χρονιές και καλούμε όλους εσάς να μας στηρίξετε με τη συμμετοχή σας και την παρουσία σας.

Ώρες Λειτουργίας Αυλής:
Σάββατο 12/12:                    18.00 - 21.00
Κυριακή 13/12:                     11.00 - 13.00 & 17.00 - 20.00
Καθημερινές 14-18/12:        17.00 - 20.00
Σαββατοκύριακο 19 & 20/12: 11.00 - 13.00 & 17.00 - 20.00

Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ομαδικής επίσκεψης ή συμμετοχής και για περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, παρακαλούμε για την εύρυθμη λειτουργία της αυλής, όπως επικοινωνήσετε με την Αντιδήμαρχο κ. Βάσω Νικολοπούλου στα τηλέφωνα 6981207071, 2353350100 & 117



Γραφείο Τύπου Συντονιστικής Επιτροπής