Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ευθύμιος Τσίρκος - "Όλοι μαζί κερδίζουμε!"

Όλοι μαζί κερδίζουμε!

Οι εκλογές ανάδειξης Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή 22 Νοεμβρίου αποτελούν ιδιαίτερες εκλογές. Από τη μία η βάση των Νεοδημοκρατών έχει συμμετάσχει ξανά στο παρελθόν
στην ανάδειξη προέδρου και δεν έχει να κάνει με μια πρωτόγνωρη διαδικασία και από την άλλη το ενδιαφέρον που αποκτούν οι συγκεκριμένες εκλογές αυτή την εποχή είναι γενικότερο και όχι κομματικό, καθώς η ανάδειξη νέου «υποψήφιου Πρωθυπουργού» είναι ιδιαίτερης σημασίας για όλους τους Έλληνες. Σίγουρο είναι ότι όλοι οι πολίτες αναζητούν μια νέα, εναλλακτική, πρωτοπόρα κατεύθυνση και στις εκλογές αυτές απαιτείται η άποψή τους, γιατί οφείλουμε όλοι μαζί, έπειτα, να υποστηρίξουμε αυτή την κατεύθυνση απέναντι στα αδιέξοδα που δημιουργεί η σημερινή κυβέρνηση.
Στα πλαίσια αυτά η διευκόλυνση της συμμετοχής όλων θα έπρεπε να είναι κύριο μέλημά μας. Πιστεύω πως η γραφειοκρατική διαδικασία της συμπλήρωσης της αίτησης, που πιθανώς καθυστερείκαι δυσχεραίνει τη ροή της συμμετοχής, θα μπορούσε να αποφευχθεί. Επίσης το κόστος συμμετοχής θα μπορούσε να παραμείνει ίδιο με την προηγούμενη διαδικασία το 2009, και για όσους δεν θα ήθελαν ή δεν θα μπορούσαν να το πληρώσουν, να προβλεπόταν η προεγγραφή με κάποια απλή επίσης διαδικασία. Ακόμη κατά τη γνώμη μου η διαδικασία θα έπρεπε να ολοκληρώνεται, σε κάθε περίπτωση, από την πρώτη Κυριακή, κάτι που έυχομαι να γίνει ακόμη και με τη σημερινή της δομή.
Όπως και να ‘χει επικεντρωνόμαστε στο γεγονός ότι οι εκλογές αυτές ξεπερνούν τα όρια ενός κόμματος και λαμβάνουν εθνικό χαρακτήρα. Θεωρώ ιδιαιτέρως σημαντικό ότι σε αυτές τις εκλογές μαζι με εμάς και οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και κυρίως όσοι αναγκάστηκαν ή επέλεξαν να φύγουν τα τελευταία χρόνια, μπορούν να εκφραστούν. Είναι σημαντικό να συμμετέχουν μαζικά μέλη και φίλοι του κόμματος, αλλά και όσοι θα θελήσουν στο μέλλον να στηρίξουν το διαχρονικά αξιόπιστο και υπεύθυνο πολιτικό οργανισμό, όταν τεθεί ξανά θέμα διακυβέρνησης. Μέσα από τις εκλογές αυτές και τις αλλαγές που θα ακολουθήσουνόλοι οι πολίτες θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με τη Νέα Δημοκρατία και να συμφωνήσουν σε απαράβατες αρχές. Η βελτίωση της ποιότητας της ζωής, η φροντίδαγια τα ευαίσθητα λαϊκά στρώματαμε πράξεις και προτάσεις, ο απλός πολιτικός λόγος, η έμπρακτη αξιοποίηση της νεολαίας ως επίκεντρο της ανάκαμψης, αποτελούν βασικούς παράγοντες της ανανέωσης που απαιτείται.
Εμείς κυρίως ως απλά μέλη της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ θα είμαστε εκεί για ακόμη μια φορά, για να συμμετέχουμε και να βοηθήσουμε όσο και όπως μπορούμε, ώστε να διεξαχθεί η διαδικασία με επιτυχία. Με ενότητα και χαμόγελο καλούμεόλουςτους συμπολίτες μας, που ενδιαφέρονται πραγματικά,να συμμετέχουν μαζικά την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις εκλογές ανάδειξης Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, γιατί είναι κάτι που μας αφορά ΟΛΟΥΣ.


Τσίρκος Ευθύμιος
Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Πιερίας