Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Επόμενη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου την ταινία "Χίλιες Φορές Καληνύχτα". Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.


Σκηνοθεσία: Έρικ Πόουπ
Παίζουν: Ζουλιέτ Μπινός, Νικολάι Κόστερ Βαλντάου

H Ρεμπέκα, είναι μία από τις πιο ικανές φωτογράφους εμπόλεμων σκηνών. Σε μια αποστολή όμως στην Καμπούλ, τραυματίζεται επικίνδυνα σε μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας. Επιστρέφοντας πίσω στην οικογένειά της, άλλη μια βόμβα εκρήγνυται. Ο άντρας της Μάρκους και οι κόρες της δεν μπορούν πλέον να αντέξουν την αγωνία ενός νέου ενδεχόμενου  τραυματισμού της ή ακόμη και θανάτου της, σε κάποια αποστολή και της θέτουν το δίλημμα: Η Ρεμπέκα πρέπει να διαλέξει μεταξύ της δουλειάς και της οικογένειάς της. Εκείνη ορκίζεται στον άντρα της ότι δεν θα ταξιδέψει ποτέ πια σε εμπόλεμη ζώνη, παρόλα αυτά δυσκολεύεται να ζήσει μια φυσιολογική οικογενειακή ζωή και όταν κάποια στιγμή της προσφέρεται μια δουλειά αποφασίζει να πάει να φωτογραφίσει έναν καταυλισμό προσφύγων στη Κένυα.
Οδηγός της ταινίας είναι η ερμηνεία από τη Ζιλιέτ Μπινός. Στο πρόσωπό της βλέπουμε μία ακόμη γυναίκα που στον σύγχρονο κόσμο δίνει και εκείνη τη δική της μάχη να ισορροπήσει ανάμεσα στους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να ανταποκριθεί. Η ταινία ακόμη θέτει έναν μεγάλο προβληματισμό πάνω στην ηθική της φωτογραφίας και τη θέση του ουδέτερου καταγραφέα.