Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ»

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟΝ ALPHA ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ»

Το βράδυ του Σαββάτου όλη η Ελλάδα αλλά και οι Έλληνες του εξωτερικού, θαύμασαν  και χειροκρότησαν την Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, που εμφανίστηκε στην μουσική εκπομπή «Στην υγειά μας» τη μεγαλύτερη και πιο δημοφιλή  της ελληνικής τηλεόρασης.
Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που η Ορχήστρα Νέων Δίου, εμφανίζεται σ’ αυτή τη σπουδαία μουσική εκπομπή, προηγήθηκαν άλλες τρείς. Κάθε φορά  εντυπωσιάζειόλο και περισσότερο,για το μουσικό ταλέντο των παιδιών και την ποιότητα απόδοσης των τραγουδιών.
Αξιοσημείωτη είναι η δυνατότητα αυτής της ορχήστρας να εκτελεί συνθέσεις όλων των βαθμίδων της μουσικής. Από έντεχνο λαϊκό, παραδοσιακό έως και κλασσικό τραγούδι. Είδαμε στην προχθεσινή εκπομπή να συνοδεύει με άνεση, ερμηνείες του λαϊκού  Κώστα Μακεδόνα, του λυρικού ΜπάμπηΒελλισάριου, της σοπράνο Ειρήνης Καράγιαννη.
Ήταν εκεί και μίλησαν για την ορχήστρα, ο γνωστός σκιτσογράφος Σπύρος Ορνεράκης, ο οποίος αφού είπε τα πλέον κολακευτικά λόγια για αυτή, χόρεψε κιόλας στους ρυθμούς ενός ζεμπέκικου. Ο Αλέξης Κωστάλας και η Κάρμεν Ρουγγέρη, παλιοί γνώριμοι και «fan» της ορχήστρας εδώ και χρόνια. Ήταν εκεί και καμάρωνε ο δημιουργός αυτού του εντυπωσιακού μουσικού σχήματος,  ο πρώην δήμαρχος Δίου, Γρηγόρης Παπαχρήστος.
Για το μαέστρο και δάσκαλο αυτής της ορχήστρας Νίκο Πατρή, ειπώθηκαν τα καλύτερα, από τους ερμηνευτές και τους προσκεκλημένους στο πάνελ της εκπομπής.
Πολλά εύγε όμως δόθηκαν και στους αφανείς αυτής της δουλειάς, στην πρόεδρο και τα μέλη της διοίκησης του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου και στους γονείς των παιδιών.
Κλείνοντας την εκπομπή ο γνωστός παρουσιαστής Σπύρος Παπαδόπουλος, είπε στα παιδιά, «είστε υπέροχοι, είστε μοναδικοί, είστε πια θεσμός αυτής της εκπομπής, σας περιμένουμε και του χρόνου, μας γίνατε απαραίτητοι…»
Συγχαρητήρια, πολλά συγχαρητήρια, στα παιδιά, στους υπέροχους αυτούς μουσικούς, στο μαέστρο και όλους τους συντελεστές και υπεύθυνους του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.

Όλη η Πιερία το Σάββατο βράδυ ένοιωσε υπερήφανη, για τους άξιους μουσικούς της πρεσβευτές.