Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Καταδικάζει ο εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Κολινδρού την απόφαση για την υπολειτουργία του καταστήματος της τράπεζας Πειραιώς

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε στις 4-11-2015 την ξαφνική απόφαση της υπολειτουργίας του καταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στον Κολινδρό (2 μέρες την εβδομάδα).

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κολινδρού σχετικά με την απόφαση αυτή, χαρακτηρίζει την ενέργεια ως άδικη, με καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή μας.
Ο σύλλογος καταδικάζει αυτή την ενέργεια, που οδηγεί σε μαρασμό και αφάνεια για άλλη μια φορά το ευαίσθητο κομμάτι της επαρχίας. Εμποδίζει την ομαλή εξυπηρέτηση των κατοίκων ενός ολόκληρου δήμου, αφήνοντας μόνο ένα υποκατάστημα καθημερινής λειτουργίας στο Αιγίνιο, με δυσκολία πρόσβασης από τους πιο απομακρυσμένους χιλιομετρικά κατοίκους, που μάλιστα στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι.
Επίσης εμποδίζει την επιχειρηματική ανάπτυξη στον τόπο μας (των 80 και πλέον επιχειρήσεων) και κατά συνέπεια σε όλο το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού , αφού εξαφανίζει τα κίνητρα και τις προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά και των αγροτών που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη τράπεζα για τις καθημερινές συναλλαγές τους.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες δημιουργείται αβεβαιότητα και σταδιακή εγκατάλειψη του τόπου.
Τονίζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και θέλουμε να γίνει κατανοητό, ότι θα αντιδράσουμε δυναμικά για να διαφυλάξουμε οποιαδήποτε υπηρεσία αποτελεί πηγή ζωής για την περιοχή μας.
Ανησυχούμε ακόμη και για τη μελλοντική ύπαρξη μας, αφού μέσα σε λίγους μήνες ζήσαμε το κλείσιμο των ΕΛΤΑ με τη δημόσια μορφή τους, την υπολειτουργία του περιφερειακού σταθμού υγείας και τώρα την υπολειτουργία του υποκαταστήματος της Πειραιώς.
Λέμε φτάνει ως εδώ και βέβαια δεν θα ανεχτούμε οποιαδήποτε μελλοντική τελεσίδικη απόπειρα εξαφάνισης του τόπου και των κατοίκων μας. Θέλουμε να είμαστε εκεί που μας αξίζει, στο προσκήνιο δηλαδή των εξελίξεων και όχι παθητικοί δέκτες συρρίκνωσης και αφάνειας άδικων αποφάσεων που εξυπηρετούν άγνωστα συμφέροντα των αστικών κέντρων.
Με εκτίμηση
Για τον εμποροεπαγγελματικό σύλλογο Κολινδρού
Αντώνιος Κύρκος