Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 16ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

  Παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης
ΕΠΙΣΚΕΨΗ 16ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

  Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης που εορτάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο στις 31 Οκτωβρίου, οι μαθήτριες και οι μαθητές του 16ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης πραγματοποίησαν ενημερωτική επίσκεψη στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς Κατερίνης (πρώην Αγροτικής Τράπεζας-κωδικός 1229), την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015.
  Τους μικρούς μαθητές τους οποίους συνόδευαν ο Προϊστάμενος του 16ου Νηπιαγωγείου Χαράλαμπος Συμεωνίδης και η Νηπιαγωγός Μελίνα Τσιμπονίδου, υποδέχθηκαν, ενημέρωσαν και ξενάγησαν στο πιστωτικό ίδρυμα, ο Διευθυντής του καταστήματος Ζήσης Μπίλας και ο υπάλληλος της Τράπεζας Θεόδωρος Τσιανόπουλος.

  
Καλωσορίζοντας την εκπαιδευτική οικογένεια, ο κ. Μπίλας, αφού αναφέρθηκε στις αξίες της αποταμίευσης, επισήμανε: « Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που σας αντικρίζω και σας υποδέχομαι στο χώρο εργασίας. Τα αγγελικά πρόσωπα σας, μας προσέφεραν σήμερα μια ευχάριστη νότα. Θα γνωρίσετε τόσο εσείς, όσο και οι εκπαιδευτικοί σας,  τους λειτουργικούς μας χώρους και τον τρόπο εργασίας ενός πιστωτικού ιδρύματος. Είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα εμπειρία στα πρώτα βήματα της ζωής σας. Σας ευχαριστούμε για το δώρο που μας επιδώσατε, την τόσο όμορφη ζωγραφιά σας με θεματολόγιο τα νομίσματα.»

  Γοητευμένοι οι νήπιοι επισκέπτες δεν έκρυβαν τη χαρά και τον ενθουσιασμό με το πρωτόγνωρο για αυτούς αντικείμενο και μέσα από την παιδική αθωότητα σταχυολόγησαν τις πρώτες βιωματικές εικόνες για τα οφέλη και τις αξίες της αποταμίευσης. Ιδιαίτερα μέσα από το εκπαιδευτικό παιχνίδι εμπέδωσαν και κατέγραψαν στη μνήμη τους, όσο είναι δυνατό και εφικτό στη τρυφερή τους ηλικία, τη λαϊκή ρήση ότι «φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι».
  Στις μαθήτριες και τους μαθητές του 16ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης, ο Διευθυντής του καταστήματος Ζήσης Μπίλας σε ανάμνηση της επίσκεψης, δώρισε καλαίσθητες ξύλινες κασετίνες και μολύβια με το λογότυπο της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς και σειρά εκδόσεων της Τράπεζας για τη βιβλιοθήκη του Νηπιαγωγείου.


  Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία της επίσκεψης του Νηπιαγωγείου στην Τράπεζα Πειραιώς, υλοποιήθηκε με πρόταση και πρωτοβουλία του υπαλλήλου Θεόδωρου Τσιανόπουλου, είχε την αμέριστη συμπαράσταση του κ. Μπίλα καθώς και την έμπρακτη υποστήριξη του Περιφερειακού Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας Ηλία Γεωργίου.
  Η παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης εορτάζεται σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο στις 31 Οκτωβρίου 1924, με το πνεύμα της ημέρας να διέπεται από τη φιλοσοφία ότι η αποταμίευση συμβάλλει στο ατομικό και γενικό όφελος.