Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Τιμήθηκε στην Κατερίνη η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης

 Τιμήθηκε η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης

Τιμήθηκε στην πόλη της Κατερίνης,  η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης, την Κυριακή 22
Νοεμβρίου 2015, παρουσία των πολιτικών,τοπικών, στρατιωτικών αρχών και εκπροσώπων φορέων, προκειμένου να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά. προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής.


Το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος τελέστηκε επίσημη δοξολογία μετά το πέρας της οποίας εκφωνήθηκε σχετική ομιλία για την Εθνική Αντίσταση, από τον Καθηγητή Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Κατερίνης, κ. Αλέξανδρο Βουτσά.


Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Δημοτικό Πάρκο, από τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτή Πιερίας, κ. Αστέριο Καστόρη, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, το Διοικητή της XXIV Τ.Θ. Ταξιαρχίας,  την εκπρόσωπο του Δήμου Κατερίνης – Δημοτική Σύμβουλο κα Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και το Διοικητή Σκάλας Κατερίνης. Επίσης στεφάνια κατέθεσαν η ΝΕ Σύριζα Πιερίας, η ΝΕ ΝΔ Πιερίας, η ΝΕ ΛΑΟΣ Πιερίας, η  Οργάνωση ΕΔΕΣ – ΠΑΟ Πιερίας, ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Πιερίας και η Θρακική Εστία Κατερίνης.


Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανακρούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος.