Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Οι εργαζόμενοι στα Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας οργανώνονται, αμφισβητούν το άθλιο καθεστώς των λίγων ευρώ χωρίς δικαιώματα.

Οι  εργαζόμενοι  στα προγράμματα  κοινωφελούς εργασίας στη δεύτερη, πιο μαζική,  Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την τρίτη 27/10 αποφάσισαν να  αγωνιστούν  διεκδικώντας το δικαίωμα στη
δουλειά με δικαιώματα για να μην  είναι  εργαζόμενοι  κοινωφελούς  εξυπηρέτησης συμφερόντων της εκάστοτε    κυβέρνησης, της   δημοτικής αρχής και της  εργοδοσίας για να δουλεύουν για ένα  κομμάτι ψωμί.
Η  Γενική  Συνέλευση  αποφάσισε το Σ.Ι.Υ.Ν.Π μαζί με  την Σωματειακή επιτροπή να πάρουν πρωτοβουλίες δράσης  για  να συντονίσουν τη δράση τους με όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, έτσι ώστε  να πολλαπλασιαστεί η δύναμη τους! Να  μπλοκάρουν  την πολιτική των κυβερνήσεων, της κάθε δημοτικής αρχής και της εργοδοσίας, που θέλουν να χρησιμοποιούν  εργαζόμενους  δούλους δυο ταχυτήτων, που αναπαράγουν  την τακτική του  διαίρει και βασίλευε, το ρουσφέτι, την  τρομοκρατία, κλπ, για να κρατούν ομήρους τους εργαζόμενους. 
Η  Γενική Συνέλευση  αποφάσισε  να δώσει χέρι για κοινό αγώνα με  τους εργαζόμενους  στους δήμους και  την περιφέρεια  που έχουν μόνιμη σχέση εργασίας   ώστε  να μην υπάρχουν εργαζόμενοι δυο και τριών ταχυτήτων, ανοίγοντας  τον δρόμο  για ριζικές  αλλαγές  στη ζωή   όλων των  εργαζόμενων. Αλλαγές όπως η   σταθερή και μόνιμη  δουλειά με Σ.Σ.Ε., με μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες  ανάγκες μας, με σύγχρονα δικαιώματα,  με σύνταξη στα  55  για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες, με δωρεάν υγεία, παιδεία, χωρίς  ανεργία,  χωρίς  ελαστικές  μορφές απασχόλησης, κλπ .  

                                              Η  Γ.Σ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ
1) Να  ενταχτούν  όλοι οι εργαζόμενοι στην  ΕΓΣΣΕ, με βάση  το 751  και ανάκτηση όλων των απωλειών από το 2009 μέχρι σήμερα.
2) Να δοθεί σε όλους τους εργαζόμενους που δικαιούνται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, γάλα, φόρμες, παπούτσια, γάντια, δωρεάν εξετάσεις, κλπ. Άδεια 10 ήμερων για όλους τους εργαζόμενους, να πληρώνονται οι υπερωρίες, να τηρείτε το ωράριο κλπ, όπως προβλέπεται από τον νόμο, ανεξάρτητα από τη σχέση  εργασίας  που έχουν, μόνιμοι ή συμβασιούχοι.
3) Την  επαναφορά των κλαδικών συλλογικών  Συμβάσεων εργασίας με την ταυτόχρονη κατάργηση των ατομικών Συμβάσεων σκλαβιάς.
4) Την επαναφορά της  σταθερής και μόνιμης δουλειάς  για όλους τους εργαζόμενους.
Για όλα  τα παραπάνω  η  Γενική Συνέλευση  αποφάσισε  να εξουσιοδοτήσει το Δ.Σ. του Σ.Ι.Υ.Ν.Π. και τη Σωματειακή  Επιτροπή να προβεί στις  τα παρακάτω ενέργειες .
1) Να παραχωρήσει συνέντευξη  τύπου στα τοπικά  μέσα  μαζικής  ενημέρωσης  για να πληροφορηθεί ο λαός της Πιερίας.
2) Συνάντηση με τους δήμους και τα Δημοτικά συμβούλια  για να θέσουν  το υπόμνημα της Γ.Σ.
3) Συνάντηση  με  τον  προϊστάμενο  του ΟΑΕΔ  για να του  θέσουν  υπόψη την  παραβίαση ακόμα  και αυτών των άθλιων  συμβάσεων που υπογράφουν οι εργαζόμενοι κάτω  από  ένα καθεστώς πίεσης που δημιουργεί  η μαζική ανεργία την οποία διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις και συνεχίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
4) Να  συμμετέχουν  στη Συμβολική  κατάληψη των δημαρχείων όλης της χώρας που αποφάσισε  η  ομοσπονδία ΠΟΕ  ΟΤΑ .
5) Να συμμετέχουν  στη γενική απεργία 12 Νοέμβρη  και την απεργιακή  Συγκέντρωση  του ΠΑΜΕ στην  κεντρική  Πλατεία  Κατερίνης προβάλλοντας  τα αιτήματα τους.
6) Συνάντηση  με διοικήσεις  Σωματείων ώστε  να πάρουν  πρωτοβουλίες κοινής  δράσης  των εργαζομένων απέναντι  στις πολιτικές που τσακίζουν τους εργαζόμενους για να έχουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι εργαζόμενους τσάμπα χωρίς δικαιώματα. 
Σ.Ι.Υ.Ν.Π. Η  ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ – ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Τηλ. επικοινωνίας: 6937111270, 6976323079