Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Χρυσή Αυγή: Ο Εθνικός Κυβερνήτης Ι. Μεταξάς και το ιδεολογικό υπόβαθρο του έπους του ‘40

Για ακόμη μια φορά η Τ.Ο. Κατερίνης τίμησε την εθνική επέτειο της Ελλάδας. Την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου η συναγωνίστρια Κωνσταντίνα  Νικολοπούλου πραγματοποίησε ομιλία
για τον Ιωάννη Μεταξά και το και το ιδεολογικό υπόβαθρο του έπους του '40.  Μέσα από μια άκρως ενδιαφέρουσα αλλά και αναθεωρητική   παρουσίαση, η συναγωνίστρια έριξε φώς σε πολλές σκοτεινές πτυχές του χρονικού του ΟΧΙ, όπως την αυθαίρετη απόφαση  του υπερφίαλου Μουσσολίνι να επιτεθεί στην Ελλάδα χωρίς την συναίνεση  του συμμάχου του, Χίτλερ. Τονίστηκε ο πρακτορίστικος ρόλος και οι προβοκατόρικες μέθοδοι των «καλών μας συμμάχων» Άγγλων, καθώς και του πειθήνιου οργάνου τους, κόμη Γκαλεάτσο Τσιάνο.
Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο συναγωνιστής Νικόλαος  Χρυσομάλλης, ο οποίος έδωσε τη σημερινή διάσταση του μηνύματος του ΟΧΙ, συγκρίνοντας την εποχή του Εθνικού με τη σημερινή δουλική κυβέρνηση του ΝΑΙ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην άρνηση του Μεταξά να αποπληρώσει το τοκογλυφικό χρέος στα διεθνή αρπακτικά και τη δικαστική νίκη που πέτυχε η Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, αρνούμενος να επιτρέψει την εξαθλίωση του ελληνικού λαού.