Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Επίσκεψη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Επίσκεψη του Περιφερειακού Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας


Σοφία Μαυρίδου: “Το ζήτημα της επάρκειας των εκπαιδευτικών στα σχολεία, όπως επίσης και τα προβλήματα με τη σχολική στέγαση, αποτελούν δύο εκ των προτεραιοτήτων μας. Παρά το γεγονός ότι η σχολική στέγαση δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων των Περιφερειακών Ενοτήτων πλέον, η Π.Ε. Πιερίας μπορεί και θέλει να συνεπικουρήσει στο έργο που έχουν αναλάβει οι Δήμοι της Πιερίας”

          Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Σοφία Μαυρίδου, υποδέχτηκε σήμερα το πρωί τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη, με τους συνεργάτες του, στο γραφείο της στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Νικόλαος Κραγιόπουλος, καθώς επίσης και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Ιωάννης Καζταρίδης.
          Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κα Μαυρίδου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κο Ανανιάδη θέματα που αφορούν τον τομέα της παιδείας και την εκπαίδευση γενικότερα, ενώ τέθηκαν και τα φλέγοντα ζήτημα της επάρκειας των εκπαιδευτικών στα σχολεία, όπως επίσης και της σχολικής στέγασης των μαθητών. Η κα Μαυρίδου ανέφερε χαρακτηριστικά: “Αν και δεν είναι υπεύθυνες πλέον οι Περιφερειακές Ενότητες για τις σχολικές στέγες, ωστόσο μπορούμε και θέλουμε να συνεπικουρήσουμε και να συμβάλουμε όσο μπορούμε στο έργο των Δήμων της Πιερίας”.

          Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης τόνισαν την εξαιρετική συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, ενώ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης δήλωσε πως θα είναι αρωγός στο έργο της κας Μαυρίδου, η οποία είναι και εντεταλμένη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε θέματα παιδείας, συνεχίζοντας την άριστη συνεργασία τους για το όφελος των μαθητών και των εκπαιδευτικών όχι μόνο της Πιερίας, αλλά και όλης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.