Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 επιχειρήσεις στο τέλος του μήνα

Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για επιδότηση λειτουργικών εξόδων και διατήρηση θέσεων εργασίας μέσω της κάλυψης μισθών σε 10.000 επιχειρήσεις και άτομα προανήγγειλε
σήμερα η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κ. Καραμεσίνη.

Στόχος του προγράμματος του ΟΑΕΔ είναι να ωφεληθούν έως 10.000 άτομα και επιχειρήσεις και θα έχει τίτλο με τίτλο «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης».
Ουσιαστικά, το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους ελεύθερους επαγγελματίες, πρώην ανέργους, οι οποίοι έχουν έναρξη επαγγέλματος από την 1/1/2014 και μετά. Επίσης, απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς, που κατά το τρέχον έτος, πραγματοποίησαν αύξηση των θέσεων εργασίας, προσλαμβάνοντας ανέργους.
Η δράση προβλέπει αρχικά την αναδρομική κάλυψη για το 2015 δαπανών νέων ελεύθερων επαγγελματιών (ενοίκια, αποσβέσεις παγίων, ασφαλιστικές εισφορές, έμμεσες δαπάνες για την αγορά εξοπλισμού). Επίσης, προβλέπει την επιδότηση, με 450 ευρώ μηνιαίως κατ’ ανώτατο όριο, των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν από επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς εντός του 2015. Οι ωφελούμενες εταιρίες όμως δεσμεύονται για διατήρηση των επιδοτούμενων θέσεων για χρονικό διάστημα που θα προσδιοριστεί στη δημόσια πρόσκληση, το προσχέδιο της οποίας αναμένεται σύμφωνα με την κ. Καραμεσίνη να δοθεί στη δημοσιότητα στα τέλη του Οκτωβρίου.. Το ανώτατο όριο ενίσχυσης των δικαιούχων και των δύο κατηγοριών θα κυμανθεί μεταξύ 12.000 και 15.000 ευρώ.
Στόχος της δράσης είναι να ενισχυθεί η ρευστότητα εκείνων των επιχειρήσεων που εμπράκτως στήριξαν την απασχόληση καθώς και να ενισχυθεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που ξεκίνησαν οι νέοι κυρίως άνθρωποι.

http://www.dikaiologitika.gr