Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ 2ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΞΙΩΝ

 ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ 2ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΞΙΩΝ
Ολοκληρώθηκε το 2ο Συνέδριο της “κοινωνίας αξιών”, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015. Στο Συνέδριο, διενεργήθηκαν τα ακόλουθα:

  1. Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των πρόσφατων εκλογών.
  2. Οικονομικός απολογισμός της απελθούσης διαχείρισης.
  3. Ομιλίες, παρεμβάσεις και επισημάνσεις από μέλη της “κοινωνίας αξιών”.
  4. Απαντήσεις επί ερωτημάτων και προτάσεων των συμμετεχόντων.
  5. Ηλεκτρονική ψηφοφορία από όλα τα μέλη πανελλαδικά, για εκλογή και πλήρη ανανέωση όλων των πολιτικών οργάνων της “κοινωνίας αξιών”, καθώς και του Προέδρου και Αντιπροέδρου.
  6. Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Στέλιος Φενέκος και αντιπρόεδρος ο κ. Πολυχρόνης Κοκκινίδης
  7. Ανάληψη αρμοδιοτήτων του Πολιτικού Συμβουλίου με ομοφωνία!
Υπήρξε επικύρωση και επικρότηση από όλους τους συμμετέχοντες, της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο χρόνο, για επίσημες θεσμικές παρεμβάσεις προς τα μέλη της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, με προτάσεις που να δίνουν λύσεις στα σημαντικά προβλήματα του τόπου.
Όπως αποδείχθηκε στη πράξη, πολλές από τις προτάσεις αυτές που υποβλήθηκαν μέχρι τώρα, υιοθετήθηκαν από τη κυβέρνηση, τους θεσμούς τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και από διοικητικούς παράγοντες!
Επίσης αποφασίσθηκε η δημιουργία/ενίσχυση των τοπικών οργανώσεων, η μεγαλύτερη συμμετοχή των μελών τους στα πολιτικά όργανα καθώς και η προώθηση στοχευμένων και ολοκληρωμένων παρεμβάσεων  για την περιφερειακή ανάπτυξη και τα επί μέρους ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.
Στον τομέα αυτό, σημαντικός θα είναι και ο ρόλος του “Ινστιτούτου Κοινωνικής Δυναμικής” της “κοινωνίας αξιών” που πέραν των άλλων ερευνητικών και εκπαιδευτικών δράσεων του, θα συνεισφέρει και στη διαμόρφωση αυτών των προτάσεων!
Η “κοινωνία αξιών” ανανεωμένη και με αποφασιστικότητα που επιβεβαιώθηκε από όλα τα μέλη, υπηρετεί χωρίς παλινδρομήσεις τους πραγματικούς σκοπούς της πολιτικής που είναι: οραματικός, καθοδηγητικός, υποστηρικτικός και παρακινητικός προς τους ανθρώπους/πολίτες, διαμεσολαβητικός, ακριβοδίκαιος, σταθεροποιητικός, εξελικτικός με ριζοσπαστισμό, ενωτικός/επιδιώκοντας και επιτυγχάνοντας ευρύτατες κοινωνικές συνέργειες, πολιτισμικός και οπωσδήποτε πραγματικά παιδευτικός δια του παραδείγματος!”
Η διαδικασία εκλογής των πολιτικών οργάνων ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο και ανέδειξε την αποτελεσματικότητα και το αδιάβλητο του συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, μέσω της χρήσης του πληροφοριακού συστήματος ”ΖΕΥΣ” που επέλεξε να αξιοποιήσει η ”κοινωνία αξιών”.
Οι εκλεγέντες στα Πολιτικά Όργανα αναγράφονται στην παρακάτω διεύθυνση: