Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΒΡΑΔΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΩΝ ΤΟΥ 44ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

    Ο εθελοντισμός αποτελεί καθοριστικό και σημαντικό κομμάτι στη λειτουργία του Φεστιβάλ Ολύμπου. Και βέβαια η επιτυχία του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην
υποστήριξη των εθελοντών και στην άριστη συνεργασία με τοπικούς φορείς πολιτισμού και κοινωνικού χαρακτήρα.


 Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου, εκφράζοντας έμπρακτα την ευγνωμοσύνη σε όλους τους αρωγούς και συμπαραστάτες, παραχώρησε προς τιμή τους την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015 στο αίθριο του ξενοδοχείου ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΑΛΛΑΣ της Λεπτοκαρυάς Πιερίας, βραδιά τιμής και ευχαριστιών.


 Προλογίζοντας τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος, τόνισε μεταξύ άλλων: « Φίλες και φίλοι, είσαστε απόψε εδώ, όλοι εσείς. οι εθελοντές και οι εθελόντριες, που ‘υπηρετείτε’ τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της Πιερίας, προσφέροντας ο καθένας σας από τη δική του θέση, πολύτιμες υπηρεσίες.


Αν το Φεστιβάλ Ολύμπου, παρά τις αντιξοότητες των καιρών, εξακολουθεί όχι μόνο να υφίσταται αλλά να συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων πολιτιστικών οργανισμών της χώρας αλλά και της Ευρώπης, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, στους δεκάδες φίλους του που το στηρίζουν με αγάπη και ανιδιοτέλεια.


Γνωρίζουμε πως οι άνθρωποι της προσφοράς, όπως εσείς, δεν επιζητείτε τιμές και βραβεία. Άλλωστε δεν σας καλέσαμε απόψε εδώ, για αυτό το σκοπό. Νοιώθαμε όμως την ανάγκη μετά από αμέτρητες βραδιές που αφιερώσατε στο Φεστιβάλ Ολύμπου, να σας αφιερώσουμε και εμείς μία. Να σας σφίξουμε το χέρι, να ανταλλάξουμε δύο κουβέντες, κάτι που δεν μπορέσαμε να κάνουμε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, όταν ο καθένας μας ήταν προσηλωμένος στο καθήκον του με την ευθύνη και την αγωνία να πάνε όλα καλά.


Σας ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς, ανανεώνοντας το ραντεβού μας το ερχόμενο καλοκαίρι, στο 45ο Φεστιβάλ Ολύμπου, ευελπιστώντας πως όλα θα είναι καλύτερα για τον τόπο μας και τη χώρα μας.»
  Ακολούθησε η επίδοση των αναμνηστικών διπλωμάτων στους φορείς και εθελοντές από τον πρόεδρο Γρηγόρη Παπαχρήστο και από τα μέλη της διοίκησης Ζαφείρω Κουσιοπούλου, Απόστολο Τζόβα και Περικλή Χατζηγιάννη καθώς και από τους συνεργάτες Κώστα Μυστακίδη (υπεύθυνο οργάνωσης εκδηλώσεων), Μελίνα Παπαδοπούλου και Γιώργο Χανδόλια (καλλιτεχνική επιτροπή), Λάζαρο Φυρινίδη (επιτροπή οργάνωσης εκδηλώσεων και υποδομών) και Οδυσσέα Μανωλόπουλο (οικονομικός συνεργάτης).


 Τα διπλώματα παρέλαβαν για τους συνεργαζόμενους φορείς, η Πιπίτσα Μακρίδου-Παρτσαλίδου (Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης), η Μαρία Εξάρχου (Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης), η Μαρία Γκριμούλα (Κέντρο Γραμμάτων-Τεχνών Δίου), η Σωτηρία Πουζουκλίδου (Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης), ο Αναστάσιος Μπογιατζής (Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας), η Αθηνά Γεραρίδου (Διασωστική Ομάδα Πιερίας), ο Αναστάσιος Παπαλεξίου (Τμήμα Σαμαρειτών Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού).
 Τιμήθηκαν επίσης οι πενήντα δύο εθελοντές και εθελόντριες, καθώς και η υπεύθυνη των εθελοντών, συνεργάτης  του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Ροδή Ναβροζίδου.


 Τη βραδιά διάνθισαν μουσικά  ο μαέστρος και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Νίκος Πατρής με τους αξιόλογους καλλιτέχνες, Φιλιώ Σέρβου στο τραγούδι καθώς και τους Νίκο Μπίνο και Γιώργο Αμανατίδη στο τραγούδι και κιθάρα.
 Ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. ευχαριστεί το συνάδελφο στη διοίκηση του Οργανισμού και ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΑΛΛΑΣ Απόστολο Τζόβα, τη διεύθυνση και το προσωπικό του ξενοδοχείου, για τα θαυμάσια εδέσματα καθώς και την άψογη φιλοξενία που προσέφεραν στη βραδιά τιμής  για τους ανθρώπους του εθελοντισμού.
 Κατά γενική ομολογία ήταν μια όμορφη εκδήλωση, όπως ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου ξέρει να διοργανώνει και να εκφράζει με τον ιδανικότερο τρόπο την ευγνωμοσύνη του στους εκφραστές της προσφοράς.