Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΟΥΣΗ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Με την παρούσα επιστολή δηλώνω την παραίτηση μου από Αναπληρωτής Συντονιστής της Οργάνωσης Μελών του Νότιου Τομέα ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνης, Μέλος του Συντονιστικού της
Οργάνωσης και Μέλος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας. Η επίσημη παραίτηση μου έρχεται σε συνέχεια της προσωπικής μου δημόσιας αντίθεσης στις 10 Ιουλίου με την ανακοίνωση της Συμφωνίας - Μνημόνιο από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την Κυβέρνηση.
Πλέον δεν καλύπτομαι πολιτικά από την πολιτική που θα εφαρμοστεί από την Κυβέρνηση αλλά ούτε φυσικά έχω πειστεί από σενάρια τύπου Plan B με δραχμή και πιθανόν εκτός Ευρώπης. Η Ελλάδα ανήκει στην Ενωμένη Ευρώπη και η θέση της είναι μέσα στο Ευρώ. Μια διαφορετική προσέγγιση θα ήταν απλά καταστροφική.
Πιστέψαμε και πίστεψα προσωπικά στην αλλαγή της υφιστάμενης πολιτικής μέσω του ΣΥΡΙΖΑ στις Εθνικές Εκλογές στις 25 του Γενάρη, στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στους Βουλευτές και τα Ηγετικά Στελέχη του Κόμματος  και στο ΌΧΙ του Δημοψηφίσματος στις 5 του Ιούλη ότι θα υπάρξει μια διαφορετική πολιτική προσέγγιση μέσα στην Ευρώπη και στο Ευρώ με πολιτικές ανάπτυξης, ταυτόχρονα ριζικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος του Ελληνικού λαού και ότι θα δοθεί ένα τέλος στις Μνημονιακές πολιτικές του παρελθόντος.
Δυστυχώς ελάχιστα έχουν γίνει προς όφελος του Ελληνικού λαού. Η στρατηγική της Κυβέρνησης  ήταν ανεπαρκής με αποτέλεσμα να φτάσει σε αδιέξοδο και να συνθηκολογήσει άνευ όρων. Ήταν δυστυχώς αργά όταν επιτέλους αντιλήφθηκε ότι χωρίς σοβαρό σχέδιο και ιδεολογήματα δεν θα μπορούσαν να φέρουν τις πολυπόθητες αλλαγές στην υπάρχουσα κατάσταση της χώρας.
 Προσωπικά θέτω εαυτό παρών πολιτικά στα κοινά του τόπου μου αλλά απών από κάθε τι κομματικό σε υφιστάμενο πολιτικό φορέα ή φορέα που πιθανόν να προκύψει το επόμενο διάστημα.

Με εκτίμηση,

Βασίλης Δημούσης
π. Αναπληρωτής Συντονιστής της Οργάνωσης Μελών του Νότιου Τομέα ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνης

π. Μέλος του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας