Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Πραγματοποιήστε μια βόλτα στους όμορφους αμπελώνες της Πιερίας, τώρα που ξεκίνησε ο τρύγος των οινοστάφυλων και γευτείτε ολόφρεσκο χυμό σταφυλιού

Με το Ολυμπιάτη αήρ και την αύρα του Θερμαϊκού, ένα ολόκληρο καλοκαίρι να δροσίζουν
τους αμπελώνες της Πιερίας ώστε να δώσουν εξαιρετικής ποιότητας σταφύλι και να χαρίσουν στο κρασί τα αρώματα του, τώρα έρθει και η ώρα του τρύγου!.!.!
Στην όμορφη περιοχή της Πύδνας (Κίτρος) και στους γραμμικούς αμπελώνες της οικογένειας Χρυσοστόμου και Αδάμου, βρέθηκε ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας κ. Δημήτρης Ρουκάς την ώρα του τρύγου. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας έχει ως σκοπό την προώθηση της οινικής κουλτούρας της περιοχής μέσω των τοπικών ποιοτικών οίνων και να καταστεί η Πιερία ως ένας κορυφαίος οινικός προορισμός.


Ενώ η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Σοφίας Μαυρίδου προσκαλεί τους φίλους του κρασιού και του οινοτουρισμού να ζήσουν μια όμορφη εμπειρία, πραγματοποιώντας αυτές τις μέρες, μια βόλτα στους αμπελώνες της Πιερίας. Ενώ στα οινοποιία, μπορούν να απολαύσουν ολόφρεσκο χυμό σταφυλιού που μπαίνει στις δεξαμενές, όπου μετατρέπετε σε μούστο και στην συνέχεια στους εξαιρετικούς  οίνοι της Πιερίας.


Τα σταφύλια για την παραγωγή των οίνων Πιερίας (Π.Γ.Ε.) προέρχονται αποκλειστικά από επιλέξιμα σταφύλια προς οινοποίηση και από αμπελοτεμάχια που περιλαμβάνονται στην οριοθετημένη γεωγραφική περιοχή της Πιερίας, για την παραγωγή δε των οίνων, τηρούνται οι εγκεκριμένες προδιαγραφές του προϊόντος.
H μαγική ώρα του τρύγου έφτασε και μη την χάσετε