Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Έναρξη 31ης Εμποροπανήγυρης Δήμου Κατερίνης

 Με μία λιτή τελετή, παρουσία πλήθους επισκεπτών πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής 30 Αυγούστου, στον καθιερωμένο χώρο, στην περιοχή της Ανδρομάχης, τα
εγκαίνια της 31η Εμποροπανήγυρης του Δήμου Κατερίνης.
Στην εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού από τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος π. Βαρνάβα Λεοντιάδη παρέστησαν: ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί, Τοπικοί σύμβουλοι, η πρώην βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη, κ.α.


Σάββας Χιονίδης: Παλεύουμε με αξιοπρέπεια, μέσα σε δεινές στιγμές, για να «κρατήσουμε την ψυχή του Κατερινιώτη».
Σε σύντομη ομιλία του κατά τη διάρκεια της έναρξης, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης σημείωσε: «Είναι σημαντικό ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές που βιώνει η πατρίδα να μπορούμε να  αντιστεκόμαστε. Μπορεί να κλείνουν μαγαζιά παντού, να έχουμε μία ραγδαία υποβάθμιση της ίδιας της ποιότητας της ζωής μας, οφείλουμε όμως, όπως έχουμε πει στον Δήμο Κατερίνης, να παλεύουμε με αξιοπρέπεια και να κάνουμε αυτό που πρέπει, κρατώντας αυτές τις άμυνες. Αυτή είναι και η απάντησή μας και με την σημερινή Εμποροπανήγυρη. Μέσα στις δεινές στιγμές, παρά την μικρότερη συμμετοχή, την αδυναμία του κόσμου είμαστε εδώ για να κρατήσουμε την ψυχή του Έλληνα, του Κατερινιώτη, των παιδιών μας που θέλουν να επισκεφτούν τον χώρο. Ευχόμαστε σε όλους όσοι συμμετέχουν, οι οποίοι πραγματικά κάνουν μία υπέρβαση, να έχουν μία καλή χρονιά με μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Ευχαριστώ την εθελοντική ομάδα του Ερυθρού Σταυρού που πάντα είναι αφιλοκερδώς  κοντά σε κάθε σημαντική προσπάθεια. Επίσης, την κα Μπατσαρά, την κα Τζουμέρκα και τον κο Λεμονόπουλο, που είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης υπό αυτές τις συνθήκες».


Στο επίκεντρο των εγκαταστάσεων της 30ης διοργάνωσης ενός θεσμού αυθεντικού, λαϊκού και ριζωμένου στη συνείδηση κατοίκων είναι και φέτος τρεις τομείς: ο εμπορικός, ο ψυχαγωγικός, καθώς και ο τομέας εστίασης. Ο χώρος φυλάσσεται από την Δημοτική Αστυνομία, τα προβλεπόμενα μέτρα τάξης και ασφάλειας έχει λάβει η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας,  ενώ την ευθύνη της υγειονομικής κάλυψης έχει το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
H Εμποροπανήγυρη θα διαρκέσει έως τις 04 Σεπτεμβρίου.