Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Καθυστερούν οι 4.500 προσλήψεις στα νοσοκομεία

O υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής σε συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό πρόβλημα αλλά και στις
επικείμενες προσλήψεις στα νοσοκομεία.
Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε: «Το μεταναστευτικό απειλεί να μας πνίξει σαν χώρα και πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις προσπάθειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να αντιληφθούν ότι δεν είναι μόνο ελληνικό ζήτημα. Οι διαστάσεις που μπορεί να λάβει το μεταναστευτικό είναι εκρηκτικές». Ζήτησε και εκείνος να γίνει μια σύνοδος κορυφής για το θέμα αυτό, υπογραμμίζοντας ότι «οι ευρωπαίοι δεν μπορούν να μένουν έτσι».
Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Μυτιλήνη, ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι «υπάρχουν προβλήματα που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί». Χαρακτηριστικά ανέφερε παράδειγμα από την επίσκεψή του σε νοσοκομείο, με τους ανθρώπους εκεί να του λένε ότι παρά τα άλλα προβλήματα, χρειάζονται και διερμηνείς.
Επίσης, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την τραπεζική κρίση αντιμετωπίστηκαν. Σημείωσε πως η προβλεπόμενη φαρμακευτική δαπάνη για φέτος ανέρχεται στα 1.388 δισ. ευρώ από 1.620 δις. ευρώ πέρυσι.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στις 4.500 προσλήψεις που είχε προαναγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της υγείας, ωστόσο όπως είπε «έχουν και μια διαδικασία, όπως ξέρετε, ΑΣΕΠ και η άλλη διαδικασία με τους γιατρούς, που είναι ακόμα πιο χρονοβόρα, και έτσι αντιμετωπίζουμε αυτή τη δυσκολία με επικουρικό προσωπικό». Συμπλήρωσε ότι οι 700 από αυτούς αφορούν νοσοκομεία του Αιγαίου, της Θράκης, της δυτικής Μακεδονίας και της Ηγουμενίτσας και αποκάλυψε ότι το υπουργείο σκέφτεται για μια διάταξη που θα δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς, αφού πρώτα ολοκληρώσουν το αγροτικό τους, να μπορούν να διαλέξουν όποια θέση θέλουν σε όποιο νοσοκομείο ανά την επικράτεια.
Σημείωσε οι θεσμοί αρχικά ζητούσαν 1,6 δισ. ευρώ για τη φαρμακευτική δαπάνη, πείστηκαν τελικώς να παραμείνει στα 2 δισ. ευρώ, ενώ δήλωσε ότι «είμαστε η μόνη χώρα που πλούσιοι και φτωχοί πληρώνουν τα ίδια στη φαρμακευτική δαπάνη».
Στάθηκε στην προσπάθεια του υπουργείου για την Παρασκευή φαρμάκων στην Ελλάδα καθώς «η Ελλάδα έχει και τεχνογνωσία υψηλή και εταιρείες που είναι πάρα πολύ καλές».

http://www.dikaiologitika.gr/