Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου - Αύριο η Μουσικοθεατρική παράσταση στο Αρχαίο Δίον, «ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΑΡΑΜΑ»

 Με τη μουσικοθεατρική παράσταση, ένα ιδιαίτερο γεμάτο αγαπημένα τραγούδια και συναίσθημα  έργο, των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα «πριν το χάραμα», συνεχίζεται το πρόγραμμα
του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
Η παράσταση θα δοθεί την Τρίτη 25 Αυγούστου 2015 στις 9 το βράδυ στο αρχαίο θέατρο Δίου.
Το έργο είναι γεμάτο από λαϊκά τραγούδια που όλοι αγαπάμε. Ταυτόχρονα όμως είναι μια πολύ δυνατή και συγκινητική ερωτική ιστορία, που διαδραματίζεται μεταπολεμικά, στα χρόνια ακριβώς των μεγάλων λαϊκών δημιουργών. τραγουδιών και φωνών.
Οι ήρωες του έργου είναι άνθρωποι του τραγουδιού που ζουν με πάθος τα πάθη τους! Οι ιστορίες τους διατρέχουν την νεότερη ιστορία της Ελλάδας από την απελευθέρωση, στον Εμφύλιο, στην μεταπολεμική Ελλάδα και την δικτατορία. Ζωές γεμάτες κρυφές παγίδες, σκοτεινά μονοπάτια και μυστικούς γκρεμούς. Αγάπες απελπισμένες και ψυχές αγιάτρευτες μέχρι την τελευταία τους ώρα. Πάντα με πίστη στην αλήθεια της καρδιάς!
Η διανομή είναι πολυάνθρωπη, περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες.
Τους βασικούς ρόλους έχουν αγαπημένοι τραγουδιστές και άριστοι ηθοποιοί: (αλφαβητικά) Σοφία Βόσσου, Στέλιος Διονυσίου, Ευθύμης Ζησάκης, Κατερίνα Κούκα, Μπέτυ Μαγγίρα, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ορέστης Τζιόβας.
Σκηνοθετούν οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας. Ένα επιτελείο από καταξιωμένους συντελεστές έχουν αναλάβει να «ντύσουν» θεατρικά, το έργο ενώ τις ερμηνείες των τραγουδιστών πλαισιώνει ζωντανή ορχήστρα.


 Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Θεσσαλονίκη. Γερμανική κατοχή. Ο Ανέστης προσπαθεί να πιάσει δουλειά στο κέντρο του Κώστα Δραγούτσου, όπου παίζει μπουζούκι ο αδερφός του Λευτέρης και τραγουδούν οι γνωστοί Αρετή Λάμπρου, Νανά Βάλβη και Μανώλης Ναξιώτης. Παρά το γεγονός ότι είναι ερωτευμένος με την Δέσποινα, κόρη καλής κοινωνίας, την εγκαταλείπει μόλις αυτή μένει έγκυος. Ο δεσμός του με την Αρετή, τον βοηθά και επαγγελματικά, ιδιαίτερα όταν ο Μανώλης που διατηρεί θυελλώδη δεσμό με την Νανά Βάλβη τσακώνεται μαζί της και φεύγει από το μαγαζί. Στον εμφύλιο, τραμπούκοι καίνε το μαγαζί του Κώστα. Όλοι ξαναβρίσκονται στην Αθήνα, με άλλες ζωές, άλλες καριέρες, άλλους έρωτες και άλλα πάθη. Και άλλες ενοχές, καθώς οι επιλογές τους έχουν επηρρεάσει με τρόπο τραγικό κάποιους από τους δικούς τους ανθρώπους. Οι ζωές τους αναμειγνύονται ξανά, σε εκρηκτικό μείγμα, στο όριο του έρωτα και του θανάτου.