Τη γαρίδα που δεν αγοράζεις καθαρισμένη, αλλά με το κέλυφος, θα πρέπει να την καθαρίσεις, δηλαδή να της αφαιρέσεις το κέλυφος πριν τη μαγειρέψεις.
Οι γαρίδες που αγοράζεις χωρίς κέλυφος, είναι οι κατεψυγμένες γαρίδες.
Για πολλούς και πολλές που αγοράζουν γαρίδες με κέλυφος, το καθάρισμα είναι πονοκέφαλος.
Υπάρχει όμως κόλπο που με τρεις πολύ απλές κινήσεις θα σου δείξει πως να καθαρίσεις γρήγορα και σωστά τη γαρίδα.
Θα χρειαστείς ένα κοφτερό μαχαιράκι ή ένα καλό ψαλίδι
Ακολούθησε τις οδηγίες που βλέπεις στο κολάζ με τις εικόνες και δες και τα δύο βίντεο.
Στο βίντεο το αγγλόφωνο κάνουν το κόλπο που βλέπεις στις εικόνες.
Στο άλλο βίντεο, που είναι στα Ελληνικά, θα δεις μια άλλη μέθοδο, αυτήν που προτείνει ο σεφ Λουκάκος.
Διαλέγεις ποια σε βολεύει και …. ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΟΡΕΞΗ!!!
Οι 3 κινήσεις:
- Κρατώντας καλά τη γαρίδα, κόψε το κέλυφος οριζόντια από πάνω
- Βγάλε το κέλυφος
- Βγάλε το εντεράκι με τη βοήθεια ψαλιδιού ή μαχαιριού, τραβώντας το
Κράτησε το κέλυφος και το κεφάλι της γαρίδας!!
Αφού τις καθαρίσεις τις γαρίδες, φρόντισε να ΜΗ πετάξεις το κέλυφος και το κεφάλι, γιατί με δαύτα, θα φτιάξεις ένα νοστιμότατο ζωμό
Τον ζωμό που θα φτιάξεις θα τον χρειαστείς για να φτιάξεις κάποια σάλτσα, ή να τον προσθέσεις σε σούπα με λαχανικά.
Μπορείς επίσης να τον χρησιμοποιήσεις για να βράσεις τις γαρίδες που καθάρισες
Για να φτιάξεις τον ζωμό\
Ξεπλένεις λίγο το κεφάλι
Βράζεις σε νερό το κέλυφος με τα κεφαλάκια. Το νερό να τα καλύπτει.
Βράσε τα για περίπου 15 λεπτά
Βάλε τον σε παγοθήκες στην κατάψυξη μέχρι την στιγμή που θα τον χρειαστείς
Οταν βράζεις γαρίδες βάλε στην κατσαρόλα και μια ροδέλα λεμόνι