Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Η OLYMPIA ELECTRONIC A.E. ΧΟΡΗΓΟΣ της ROBOT MASTER

Η ομάδα ρομποτικής του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» Θεσσαλονίκης, με την επωνυμία ROBOT MASTERS σήκωσε με περηφάνια το ΧΡΥΣΟ κύπελλο στον διαγωνισμό της FIRST LEGO
LEAGUE GREECE WORLD CLASS 2014-2015, καταλαμβάνοντας, παράλληλα, την πρώτη θέση στις κατηγορίες βραβείων Robot Performance και Μηχανικού Σχεδιασμού Ρομπότ.
Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική βιομηχανία ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, υποστήριξε οικονομικά την δράση αυτή, με σκοπό να δώσει ώθηση στα παιδιά να αναζητήσουν και να αγαπήσουν την τεχνολογία και την καινοτομία.
Το θεματικό αντικείμενο του φετινού παγκόσμιου διαγωνισμού ήταν «Μάθηση Δίχως Όρια και Σύνορα» και οι ομάδες, πρότειναν καινοτόμες λύσεις για το σχολείο του μέλλοντος, που σκοπό θα έχουν την βελτίωση της διαδικασίας της μάθησης. Οι ROBOT MASTERS, διαπιστώνοντας ότι η Ιστορία είναι το πιο «κακοποιημένο» μάθημα του ελληνικού σχολείου, αποφάσισαν να τη ... σώσουν. Με το σύνθημα «Αλλάζουμε την Ιστορία, αλλά... ζούμε την Ιστορία», αποφάσισαν να αλλάξουν τη μέθοδο, το περιβάλλον και τα εργαλεία διδασκαλίας της Ιστορίας. Κατέγραψαν ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό σενάριο, σχεδίασαν το πρώτο Εργαστήρι Ιστορίας στην Ελλάδα και δημιούργησαν ένα πρωτότυπο ηλεκτρονικό βιβλίο ιστορίας, μια ιστοσελίδα στην οποία αποδελτίωσαν ένα μεγάλο κομμάτι της διάσπαρτης γνώσης που υπάρχει σήμερα στο διαδίκτυο (www.e-storybook.weebly.com). Παράλληλα με την έρευνα, τα ρομποτάκια που κατασκεύασαν οι ομάδες προσπάθησαν να πετύχουν το υψηλότερο δυνατό σκορ σε μία πίστα αποστολών με δεδομένες τεχνικές προδιαγραφές. Το ρομποτάκι των ROBOT MASTERS χάρισε για δεύτερη φορά την πρωτιά στην ομάδα του, τόσο στην επίδοση όσο και στο μηχανικό σχεδιασμό του ρομπότ.
Η ομάδα ρομποτικής του ΔΕΛΑΣΑΛ,  αγωνίστηκε,  χόρεψε, χειροκρότησε και χειροκροτήθηκε και έπεισε τους κριτές, αφού προτάθηκε για όλα τα επιμέρους βραβεία του διαγωνισμού και ...τελικά ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στο World Festival, στο Saint Louis της Αμερικής.


Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. επικροτεί τέτοιου είδους οργανωμένες και αποτελεσματικές προσπάθειες, και συγχαίρει τους διοργανωτές, τους συμμετέχοντες και τους νικητές του FLL, το οποίο είναι η μικρογραφία μίας πραγματικής επιχείρησης και αποτελεί πρότυπο μίμησης για τα παιδιά.