Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Τ.Κ. ΜΕΘΩΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ

Κύριε Λαγδάρη, δήμαρχε του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού,
Εμείς οι απλοί άνθρωποι, κάτοικοι της Μεθώνης καταλαβαίνουμε πολύ καλά τις καθαρές κουβέντες που εκφράζουν την αλήθεια. Δεν συνηθίσαμε σε θεωρητικές και χωρίς νόημα
κουβέντες, που στοχεύουν στην κάλυψη όχι της απλής αλήθειας, αλλά της ιστορίας και της θρησκευτικής πραγματικότητας. Διότι αναγνωρισμένοι ιστορικοί έχουν διατυπώσει τις δικές τους μαρτυρίες που δεν έχουν αμφισβητηθεί από κανέναν.
Εξ άλλου, όλα αυτά έχουν επιβεβαιωθεί από τον Μακαριστό Μητροπολίτη μας Βαρνάβα, γνωστή ευρυμαθής προσωπικότητα όχι μόνο της ιεραρχίας μας, ο οποίος όσο ήταν εν ζωή επέλεξε τη θέση ανέγερσης του μνημείου-ιερού βήματος του Αποστόλου Παύλου και ανέγραψε, αυτό που όλοι διαβάζουμε. «ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΟΥ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΜΕΘΩΝΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΟΝ-ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟΝ» J. HOLZNER. Δηλαδή, ο Απ. Παύλος έφυγε για την Αθήνα από το λιμάνι της Μεθώνης. Δεν είναι δυνατόν κύριε Δήμαρχε να έφυγε και από τα τρία λιμάνια του νομού μας, της Μεθώνης, της Πύδνας, του Δίου. Κανένα από τα άλλα δυο λιμάνια δεν έχουν τέτοια μαρτυρία από εκκλησιαστική παράδοση.
Γιατί λοιπόν, αυτό το γεγονός του λιμανιού της Μεθώνης προσπαθείτε να το υποβαθμίσετε ή να το εξαφανίσετε;
Στην απάντηση του Δήμου προς τους κατοίκους και Φορείς της Μεθώνης, έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:
1)      Με τις θέσεις σας συνεργείτε στην παραχάραξη και ακύρωση της ιστορίας και της εκκλησιαστικής παράδοσης.
2)      Η οριοθέτηση, με αισθητό μάλιστα τρόπο, του περάσματος του Απ. Παύλου, δεν γίνεται με τον προγραμματισμένο αγώνα δρόμου. Αντίθετα μάλιστα νοθεύεται η πορεία του Αποστόλου των Εθνών Παύλου.
3)      Η αναβίωση του ιστορικού αυτού γεγονότος δεν γίνεται βέβαια με πλασματικές πράξεις που φιλοδοξεί ο Δήμος να θεσμοθετήσει.
4)      Οι θέσεις του Δήμου, προκαλούν αντιπαραθέσεις με αυτούς που επιθυμούν την ιστορική αλήθεια.
5)      Επικαλείται ο Δήμος την καλή πίστη με όσα ισχυρίζεται. Αρκεί μόνο να πληροφορηθεί την ιστορική αλήθεια από τις ιστορικές πηγές που υπάρχουν.
Κύριε Δήμαρχε ύστερα από όλα αυτά οι κάτοικοι της Μεθώνης ζητάμε την αποκατάσταση της ιστορίας και της εκκλησιαστικής πραγματικότητας, που εκφράζει την ΑΛΗΘΕΙΑ όπως είναι διατυπωμένη τον τελευταίο αιώνα στο νομό μας και σε ολόκληρη την Ελλάδα, και από τον πρώτο αιώνα μ.Χ. σε ολόκληρο τον πνευματικό κόσμο.
Ο Σεβασμιότατος, τον οποίο σεβόμαστε απέραντα θεωρεί ότι ο Απ. Παύλος έφυγε από το Λιμάνι της Πύδνας. (φυλλάδιο σε 5 γλώσσες του Σεβασμιότατου για την πορεία του Απ. Παύλου). Στις Πράξεις των Αποστόλων αναφέρεται ότι έφυγε από τη θάλασσα και η προφορική εκκλησιαστική παράδοση από τη Βέροια λέγει ότι έφυγε από το Λιμάνι της Μεθώνης. Ρωτάμε απλά: σέβεστε την εκκλησιαστική παράδοση περί αναχώρησης του Παύλου από τη Μεθώνη;
Κύριε Δήμαρχε, σας προτείνουμε να διοργανώσετε ένα συνέδριο με θέμα την πορεία του Απ. Παύλου από την Βέροια μέχρι την Αθήνα, με διακεκριμένους ομιλητές όλων των απόψεων για να λάμψει η Αλήθεια.
Για τους υπογράφοντες το κείμενο
Με εκτίμηση,

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μεθώνης Αντώνιος Β. Μπούμπουρας