Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τους ειδικευόμενους γιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης στην Π.Ε.Πιερίας που είναι απλήρωτοι

 ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Απλήρωτοι οι ειδικευόμενοι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης στην Π.Ε.Πιερίας.


Σοβαρό πρόβλημα με την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών αντιμετωπίζουν  οι ειδικευόμενοι γιατροί του Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν, έπειτα από Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν.
Συγκεκριμένα οι ειδικευόμενοι γιατροί διεκδικώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα εφημεριών τους, αποφάσισαν να ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας από τις 28 Απρίλη απέχοντας από το καθημερινό ωράριο και από τις εφημερίες.
Μέχρι και σήμερα οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες Δεκέμβρη 2014, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2015, χωρίς να γνωρίζουν πότε ακριβώς θα πληρωθούν. Οι ίδιοι είναι ανήσυχοι καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις.
Είναι φανερό ότι η πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της υποχρηματοδό­τη­σης από τον κρατικό προϋπολογισμό και της συνεχούς περικοπής κονδυλίων που αφορούν κοινωνικές ανάγκες έχει οδηγήσει σε οδυνηρή κατάσταση τις υπηρεσίες υγείας, σε βάρος του λαού και των εργαζομένων στις μονάδες Υγείας.
     
Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την καταβολή στο σύνολο τους των δεδουλευμένων των ειδικευόμενων γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.



Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής

Ελένη Γερασιμίδου