Κυριακή 26 Απριλίου 2015

40 Πιεριείς Εικαστικοί καλλιτέχνες εκθέτουν τα έργα τους

 ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΙΟΥ 2015

40 Πιεριείς Εικαστικοί καλλιτέχνες εκθέτουν τα έργα τους

ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Ομαδική έκθεση με έργα 40 περίπου εικαστικών καλλιτεχνών πραγματοποιείται μέχρι την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 στους χώρους της Αστικής Σχολής Αικατερίνης (πρ. 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης).
Η έκθεση, που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης (ΟΠΠΑΠ), θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 11.00 το πρωί μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι και από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ. 
Τα εγκαίνια έγιναν την Παρασκευή 24 Απριλίου με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών αλλά και φίλων της εικαστικής τέχνης από την Κατερίνη, από το Λιτόχωρο καθώς και από άλλες περιοχές της Πιερίας.
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Δ.Κατερίνης, Θεόδωρος Παυλίδης, στον χαιρετισμό που πραγματοποίησε, αφού καλωσόρισε τους Εικαστικούς Καλλιτέχνες της Πιερίας, απαντώντας στο αίτημα του Συλλόγου Εικαστικών για εξασφάλιση χώρων έκθεσης έργων των μελών της, εξέφρασε τη συμπαράσταση του Δημάρχου κ. Χιονίδη και γενικότερα του Δήμου Κατερίνης στο έργο των Εικαστικών Καλλιτεχνών.
Σε δηλώσεις της η Πρόεδρος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ν.Πιερίας Λίνα Γιαμούζη, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η έκθεση διοργανώνεται «διότι και πολλά νέα μέλη έχει η Ένωση αλλά και πολύς κόσμος έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες και εκφράζεται με πάρα πολλές εκφραστικές μορφές».
Επίσης, ως προς την εξασφάλιση χώρων έκθεσης έργων σημείωσε: «Φιλοδοξούμε και ζητάμε από τον Δήμο Κατερίνης να μας παραχωρήσει, κατά προτίμηση, το Αρχοντικό του Τσαλόπουλου ή κάποιον άλλο χώρο. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί μια Πινακοθήκη της Πιερίας προκειμένου να στεγαστούν και οι παλιοί καλλιτέχνες που έχουν φύγει από τη ζωή, αλλά και νεότεροι, διότι υπάρχει πολύ ζωή στον χώρο».