Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Εκδήλωση για την Οικογένεια στην Κατερίνη

Εσπερίδα με θέμα "Για μια ευλογημένη Οικογένεια" πραγματοποιήθηκε το Σαββάτου 25 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο "Άγιος Φώτιος" της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης και
Πλαταμώνος.

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου. Την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης είχαν η Ενωμένη Ρωμιοσύνη, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Πιερίας και η Ένωση Θεολόγων Πιερίας. Την εκδήλωση προλόγισε ο Στέργιος Μπούγιας εκπρόσωπος της Ενωμένης Ρωμιοσύνης στην Πιερία.
Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μαρινόπουλος, γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα "Γάμος: Μυστήριο μέγα και θέλημα Θεού" και η πρεσβυτέρα Χρυσάνθη Κούκκου με θέμα "Η Ελληνίδα μάνα".
 Ο π. Αθανάσιος κατά την ομιλία του τόνισε την ιερότητα του μυστηρίου του Γάμου ως ένωση για την τελείωση των νυμφευόμενων, ενώ η  Χρυσάνθη Κούκκου τόνισε την αγάπη και την προσφορά της ελληνίδας μάνας τόσο μέσα στην οικογένεια όσο και σε ολόκληρο το Έθνος.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε συνάντηση επικοινωνίας στο ισόγειο εντευκτήριο του Πνευματικού Κέντρου κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ομιλητές και διοργανωτές της εκδήλωσης καθώς και με μεγάλο τμήμα του ακροατηρίου.