Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εισήγαγε και διακινούσε ποσότητες λαθραίων τσιγάρων στην ελληνική επικράτεια

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν και τα 4 μέλη της εγκληματικής ομάδας

Εισήγαγαν τα λαθραία τσιγάρα μέσω αγροτικών δρόμων της συνοριακής γραμμής
Χρησιμοποιούσαν όχημα ως «προπομπό» καθώς και θερμική κάμερα προκειμένου να αποφεύγουν τους ελέγχους από τις Διωκτικές Αρχές
Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 8.500 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων
Εξαρθρώθηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, κύκλωμα που μετέφερε, εισήγαγε και διακινούσε λαθραία τσιγάρα στην ελληνική επικράτεια. Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν 4 άτομα ηλικίας 24, 36, 37 και 48 ετών, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Ειδικότερα, ενεργώντας από κοινού, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2015 και έχοντας διακριτούς ρόλους, χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία και ειδικά τεχνάσματα, με σκοπό το λαθρεμπόριο τσιγάρων και τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε προχθές (23-4-2015) το βράδυ, εντοπίστηκε ο 37χρονος να οδηγεί όχημα, λειτουργώντας ως «προπομπός» και να κινείται σε αγροτικό δρόμο στην συνοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδας και Π.Γ.Δ.Μ., ενώ στη συνέχεια ακολουθούσε άλλο όχημα με τον 24χρονο και τον 36χρονο, που μετέφεραν τα λαθραία τσιγάρα.
Διαπιστώθηκε να μεταφέρουν συνολικά 6.509 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού δημοσίου, ενώ επιπλέον βρέθηκε και μία θερμική κάμερα, η οποία και κατασχέθηκε.
Από την συνεχιζόμενη έρευνα εξακριβώθηκε ότι, τις ποσότητες λαθραίων τσιγάρων τις παρέδιδαν έναντι αμοιβής στον 48χρονο, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση τους στην ελληνική επικράτεια. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα 2.009 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ, προερχόμενο από λαθρεμπόριο τσιγάρων.
Επίσης κατασχέθηκαν τα 2 παραπάνω οχήματα ιδιοκτησίας του 37χρονου και του 36χρονου, ως μέσα μεταφοράς και απόκρυψης λαθραίων τσιγάρων, καθώς και 7 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε πως το βράδυ της 09-02-2015 ο 37χρονος σε αγροτική οδό παραπλεύρως της Εθνικής Οδού Αθηνών - Ευζώνων προ επικείμενου ελέγχου στο όχημα που επέβαινε, το εγκατέλειψε και τράπηκε σε φυγή, ενώ σε έλεγχο που έγινε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 9.000 λαθραία τσιγάρα.
Την επόμενη μέρα (10-2-2015) ο 37χρονος πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Κουφαλίων και δήλωσε κλοπή του παραπάνω οχήματος και ισχυρίστηκε ότι το είχε σταθμεύσει την προηγούμενη μέρα (09-02-2015) σε σημείο πλησίον του ποταμού Αξιού, λόγω μηχανικής βλάβης.
Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για - κατά περίπτωση – συμμορία, λαθρεμπορία και ψευδορκία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.
Επισημαίνεται ότι η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή τελωνειακών υπαλλήλων του Τελωνείου Ευζώνων Κιλκίς.
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.