Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΜΟΓΚΕΡΙΝΙ, ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΘΑΣΟΥ

Με Ερώτησή του στην Ευρωβουλή ο Νότης Μαριάς καλεί τον Γιούνκερ να αποδοκιμάσει την  Μογκερίνι για τις δηλώσεις της για τα Σκόπια.


Με σημερινή του Ερώτηση στην Ευρωβουλή ο Ανεξάρτητος  Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς  κάλεσε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ζ.Κ.Γιούνκερ να αποδοκιμάσει πολιτικά την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής και Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας  Φεντερίκα Μογκερίνι για τις χθεσινές παράνομες και προκλητικές της δηλώσεις για τα Σκόπια.
Όπως επισημαίνει στην Ερώτησή του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε στις 4 Μαρτίου 2015 στις Βρυξέλλες η Φεντερίκα Μογκερίνι από κοινού με τον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν και αναφερόμενη στα Σκόπια  τα αποκάλεσε επανειλημμένα "Μακεδονία" κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των σχετικών αποφάσεων του Ο.Η.Ε. και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δεδομένου ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής έχει την πολιτική ευθύνη για την σύννομη λειτουργία της Επιτροπής, ο Νότης Μαριάς ερωτά την Επιτροπή δια του Προέδρου της κ. Γιούνκερ αν αποδοκιμάζει την Φ.Μογκερίνι για την παραπάνω παράνομη και προκλητική ενέργειά της να αποκαλέσει επανειλημμένα τα Σκόπια "Μακεδονία".

Ταυτόχρονα ο Νότης Μαριάς καλεί τον Γιούνκερ να λάβει μέτρα προκειμένου του λοιπού να μην υπάρξουν μέλη της Επιτροπής ή και υπάλληλοι της Επιτροπής που να αποκαλέσουν ξανά τα Σκόπια "Μακεδονία".


Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Να αποζημιωθούν άμεσα οι ελαιοπαραγωγοί της Θάσου.

Το φλέγον θέμα της άμεσης αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών της Θάσου έθεσε στην Ευρωβουλή με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα 6/3/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Στην Ερώτησή του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι οι ελαιοπαραγωγοί της Θάσου το 2014 υπέστησαν τεράστιες ζημιές, αφού το 70-80% της παραγωγής ελιάς καταστράφηκε, ενώ σε αρκετές περιοχές οι καταστροφές ήταν ολοσχερείς. Μάλιστα βάσει της σχετικής πραγματογνωμοσύνης που διενεργήθηκε η πτώση του ελαιόκαρπου οφείλεται στις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή στις 24 και 25 Οκτωβρίου  2014, καθώς το νησί επλήγη από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους έως και 9 μποφόρ φαινόμενο ασυνήθιστο για την περιοχή.
Και ο Νότης Μαριάς αφού αναφέρει ότι στην περιοχή υπάρχουν 43.000 στρέμματα με ελιές ενώ 2.300 παραγωγοί ζουν αποκλειστικά από αυτή την δραστηριότητα επισημαίνει ότι παρότι παρήλθαν τέσσερις και πλέον μήνες από την παραπάνω καταστροφή οι πληγέντες ελαιοπαραγωγοί δεν έχουν λάβει καμιά αποζημίωση.
Δεδομένου ότι οι φτωχοποιημένοι από το μνημόνιο αγρότες της Θάσου αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά καθώς είναι η δεύτερη χρονιά που το εισόδημά τους μειώνεται σημαντικά λόγω της ακαρπίας που υπήρξε στην περιοχή το 2013, ο Νότης  Μαριάς καλεί την Επιτροπή άμεσα να εγκρίνει μέτρα υπέρ των ως άνω ελαιοπαραγωγών της Θάσου για την αποκατάσταση των παραπάνω ζημιών που υπέστησαν στην αγροτική τους παραγωγή από τα ανωτέρω έντονα καιρικά φαινόμενα.