Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών 2015: και φέτος… καθαρίζουμε!

Για πέμπτη φορά φέτος ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα διοργανώνει τους ετήσιους ανοιξιάτικους εθελοντικούς καθαρισμούς σε διαφορετικές περιοχές του Εθνικού
Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.
Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους και δεκάδες τοπικές οργανώσεις, εθελοντικές ομάδες και συλλόγους δεκατέσσερις εθελοντικοί καθαρισμοί, στους οποίους συμμετείχαν περισσότεροι από 2.500 εθελοντές!
Φέτος, ο Φορέας Διαχείρισης απευθύνει και πάλι κάλεσμα για συμμετοχή στις εξής μέρες και ημερομηνίες:
-       22 Μαρτίου: Εκβολές Λουδία (σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξάνδρειας και την Τοπική Κοινότητα Κλειδίου)
-       29 Μαρτίου: Παράκτιο τμήμα Δέλτα Αξιού (σε συνεργασία με το Δήμο Δέλτα)
-       26 Απριλίου: παραποτάμιο δάσος Αξιού, Κουφάλια (σε συνεργασία με το Δήμο Χαλκηδόνος και τον Φυσιολατρικό Όμιλο Κουφαλίων )
Πρόκειται για τρεις πολύ όμορφες φυσικές περιοχές, προστατευόμενες από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία (δίκτυο Natura 2000), οι οποίες φιλοξενούν σημαντική βιοποικιλότητα. Στο τέλος Μαρτίου και τον Απρίλιο θα έχουμε την ευκαιρία να τις δούμε σε μία από τις καλύτερές τους στιγμές!
Ελάτε μαζί μας για να δώσουμε για άλλη μια φορά το μήνυμα τις προστασίας του περιβάλλοντος και να περάσουμε μία όμορφη μέρα στη φύση!
Το ραντεβού είναι κάθε φορά στις 10 το πρωί στα σημεία των καθαρισμών, ενώ θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά των εθελοντών από τη Θεσσαλονίκη με την ευγενική χορηγία του ΟΑΣΘ. Για περισσότερες πληροφορίες: www.axiosdelta.gr.
Καλούνται οι εθελοντικές ομάδες, οι τοπικοί σύλλογοι και τα σχολεία να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 2310 794811.



Εθελοντικό σεμινάριο σε Χαλκηδόνα και Χαλάστρα
Στο μεταξύ, όσοι ενδιαφέρονται να… εντρυφήσουν σε θέματα εθελοντισμού, μπορούν να πάρουν μέρος στα σεμινάρια που διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης με τη συνεργασία της εθελοντικής οργάνωσης για την περίθαλψη τραυματισμένων άγριων ζώων «Δράση για την Άγρια Ζωή».
Θα πραγματοποιηθούν δύο τριήμερα σεμινάρια, το πρώτο από τις 20-22 Μαρτίου στο παλιό δημαρχείο της Χαλκηδόνας και το δεύτερο από τις 27-29 Μαρτίου στο παλιό δημαρχείο της Χαλάστρας, με την υποστήριξη των Δήμων Χαλκηδόνος και Δέλτα αντίστοιχα.
Μέσω της συμμετοχής στο πρόγραμμα, οι κάτοικοι θα αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες. Δεν απαιτείται καμία ιδιαίτερη γνώση ή προσόν για τη συμμετοχή. Ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει το χρόνο του, τις δεξιότητες και τις γνώσεις μέσω της εθελοντικής δράσης και να αποτελέσει μια σημαντική δύναμη για την επίτευξη κοινών σκοπών για την περιοχή.
Πληροφορίες & Δηλώσεις συμμετοχής: Φιλώτας Πάσσιος τηλ. 6986740122 και  Αναστασία Πραξιτέλους τηλ. 6986816586.

Σημειώνεται ότι η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).