Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Σεμινάρια Θεωρητικής και Πρακτικής Τυροκομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Είναι ένα πρόγραμμα που γίνεται για δεύτερη φορά, έχει επιτυχία και στους εκπαιδευτέντες χορηγήται Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης, από το Α.Π.Θ. (δια βίου μάθησης εκπαίδευση).

Τα Σεμινάρια Θεωρητικής και Πρακτικής Τυροκομίας θα διεξαχθούν στο αγρόκτημα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη Θέρμη κατά τους μήνες Μάρτιο – Ιούνιο 2015.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι οι συμμετέχοντες να εμβαθύνουν σε θέματα θεωρίας και ορθής βιομηχανικής πρακτικής έτσι ώστε να κατανοήσουν τον τρόπο παρασκευής γαλακτοκομικών προϊόντων καθώς επίσης να περιορίσουν τυχόν ελαττώματα-αστοχίες στο τελικό προϊόν.

Συγκεκριμένα, θα έχουν επαρκή πρακτική εξάσκηση παρασκευάζοντας οι ίδιοι ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα κυρίως λευκά τυριά άλμης (φέτα, τελεμές), τυριά τυρογάλακτος (μυζήθρα, ανθότυρος, μανούρι), γραβιέρα, κεφαλοτύρι, γιαούρτι κ.α.

Επιπλέον, θα εκπαιδευτούν στις απαραίτητες αναλύσεις του γάλακτος και των προϊόντων του για την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων.

Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν ~50 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης και ~50 ώρες πρακτικής άσκησης.

Τα σεμινάρια διεξάγονται σε δυο ενότητες: Ενότητα Α και Β.
Το κόστος συμμετοχής για την Ενότητα Α ανέρχεται στα 250 ευρώ και της Ενότητας Β στα 500 ευρώ.
Στους συμμετέχοντες σε αυτό το πρόγραμμα θα χορηγηθούν: (α) Βεβαίωση συμμετοχής, (β) Πιστοποιητικό επιμόρφωσης, (γ) Βιβλίο τυροκομίας και σημειώσεις.

Η πρώτη συνάντηση- ενημέρωση θα γίνει στις 13 Μαρτίου 2015.

Για την ενημέρωση δεν απαιτείται κάποια αίτηση ή οικονομική επιβάρυνση.

Την αίτηση θα βρείτε στη διεύθυνση: http://diaviou.auth.gr/application_form_dairy_products

Πληροφορίες: http://diaviou.auth.gr/dairy_products_b

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο του προγράμματος, κ. Μοσχάκη Θωμά (email: tmoschak@agro.auth.gr),
τηλέφωνο επικοινωνίας 2310991680, FAX 2310991632