Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

 Την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας πραγματοποίησε το Διοικητικό τους Συμβούλιο το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 στην
αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης (Εκάβη). Κατά τις εργασίες ομόφωνα εγκρίθηκε ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου της διαχειριστικής περιόδου του προηγούμενου έτους ενώ από τα μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής του Σωματείου δόθηκαν και συγχαρητήρια στη Διοίκηση για την οργάνωση, την πλήρη διαφάνεια που διαπίστωσαν στα παραστατικά αλλά και σε όλες τις διευκρινήσεις που ζητήθηκαν.         
          Ακόμη, ως θέμα ημερήσιας διατάξεως υπήρξε και η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου για συζήτηση διενέργειας έρευνας αγοράς ιδιόκτητου γραφείου του Σωματείου ενώ ομόφωνα από τα μέλη εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο για να συγκεντρώσει προσφορές αγοράς ενός γραφείου περίπου 50 τ.μ. στο κέντρο της πόλης μας. Εξάλλου, όπως ορίζει το καταστατικό, η τελική έγκριση για την αγορά του θα δοθεί από την επόμενη Γενική Συνέλευση των μελών που θα έχουμε και τις προσφορές των ιδιοκτητών ή των μεσιτικών γραφείων κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης.


          Κλείνοντας, τα μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας ομόφωνα ενέκριναν τα αιτήματα όπως αυτά έχουν καταγραφεί και συναποφασιστεί με το Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Πιερίας και ήδη έχουν διανεμηθεί ενώ θα διανεμηθούν και την Τετάρτη 1 Απριλίου στις Τράπεζες, ημέρα πληρωμής των συντάξεων Ο.Α.Ε.Ε. υπό τη μορφή καλέσματος συμμετοχής τους στις δράσεις διεκδίκησης. Συγκεκριμένα περιλαμβάνουν:

Διεκδικούμε από την Κυβέρνηση :
·         Διατήρηση των μονάδων ΕΟΠΥΥ όπως λειτουργούσαν πριν τη λειτουργία τους ως ΠΕΔΥ.
·         Προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο και στον ΕΟΠΥΥ
·         Αύξηση των μηνιαίων δωρεάν επισκέψεων στους συμβεβλημένους εξωτερικούς ιατρούς του ΕΟΠΥΥ καθώς αποδεδειγμένα οι 200 επισκέψεις καλύπτουν μόνο τις 2 πρώτες ημέρες του μήνα.
·         Πρωτοβάθμια περίθαλψη των συνταξιούχων εντός της Κατερίνης έτσι ώστε να μην απαιτείται η μετάβαση στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών ή η πολύωρη αναμονή για μια απλή συνταγή.
·         Την κατάργηση της εισφοράς του 1 Ευρώ ανά συνταγή.
·         Την κατάργηση της καταβολής των 5 Ευρώ για την επίσκεψή μας στο Νοσοκομείο, ακόμη και για τα έκτακτα περιστατικά.
·         Τη στελέχωση των επιτροπών ΚΕΠΑ διότι μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα από την αίτηση έως την εξέταση στις επιτροπές με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς περίθαλψη και χωρίς την καταβολή επιδόματος οι ανάπηροι δικαιούχοι – συνταξιούχοι.
·         Δημόσια δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους συνταξιούχους αλλά και ασθενών με χρόνιες παθήσεις και ασθένειες. 
Εκτός όμως της υγειονομικής περίθαλψης ζητούμε :
·         Την αποκατάσταση όλων των συντάξεων στα προ μνημονίων επίπεδα, ειδικά για τους χαμηλοσυνταξιούχους.
·         Την επαναφορά όλων των δώρων και των επιδομάτων. Εξάλλου ειδικά εμείς έχουμε ήδη καταβάλει τις αναλογούντες εισφορές μας για τη χορήγησή τους.
·         Επανέναρξη του προγράμματος θεραπευτικού τουρισμού ειδικά για όσους χρήζουν της ανάλογης θεραπείας.
·         Επανέναρξη του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού καθώς ήδη με τις κρατήσεις από τις συντάξεις μας το δικαιούμαστε.
·         Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των φόρων ακινήτων.

Ομόφωνα επίσης αποφασίστηκε τα αιτήματα αυτά υπό τη μορφή ψηφίσματος να κατατεθούν στους Βουλευτές του Νομού μας και στην κ. Αντιπεριφερειάρχη σε συναντήσεις που θα προγραμματιστούν τις επόμενες ημέρες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                     Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γενικός Γραμματέας

Κουτσής Δημήτριος                                                           Τσαλός Αθανάσιος