Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΑΘ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Διαμαρτυρία: Πέμπτη 2  Απρίλη στις 11:00 πμ , στα γραφεία της ΕΥΑΘ (Εγνατία 127)
Πέρασε περίπου ένας μήνα από την κινητοποίηση στα γραφεία της ΕΥΑΘ ενάντια στις
μαζικές διακοπές υδροδότησης σε χιλιάδες οικογένειες- θύματα της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης. Στη συνάντηση μας στις 19/2 ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ εκθείαζε την κοινωνική πολιτική της ΕΥΑΘ, τονίζοντας μας σε όλους τους τόνους, ακόμη και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ότι όσοι υπάγονται στο κοινωνικό τιμολόγιο θα δικαιούνται  μειώσεις στο λογαριασμό και το σημαντικότερο,  δε θα αντιμετωπίσουν ξανά τον κίνδυνο διακοπής υδροδότησης, θέτοντας ως μοναδική προϋπόθεση για την υπαγωγή  τους στο κοινωνικό τιμολόγιο την προσκόμιση συγκεκριμένων δικαιολογητικών (εκκαθαριστικού, κάρτα ανεργίας κτλ.
Τελικά όπως αποδεικνύεται από τις καταγγελίες που δεχόμαστε αλλά και από το έγγραφο http://epitropidrasisds.blogspot.gr/2015/03/2-1100-127.html - more ,    η ΕΥΑΘ όχι μόνο δεν  αλλάζει πολιτική αλλά σκαρφίστηκε ένα εκβιαστικό τρόπο για να αναγκάσει ανήμπορους πολίτες να την εξοφλήσουν χρωστούμενους λογαριασμούς, θέτοντας ως απαράβατο όρο για την υπαγωγή στο κοινωνικό τιμολόγιο την πληρωμή του τελευταίου λογαριασμού ΕΥΑΘ! Από τη μια εκβιάζει, ενώ ουσιαστικά αποκλείει από την υπαγωγή στο κοινωνικό τιμολόγιο, αυτούς που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, όλους όσους αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς  και ζουν καθημερινά υπό το φόβο και την απειλή της διακοπής υδροδότησης.
ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ - ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ - ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!
Αποδεικνύεται καθημερινά, ότι ακόμη κι αν καταφέραμε με τους αγώνες μας να διώξουμε τη συγκυβέρνηση των μνημονίων, δυστυχώς δεν διώξαμε ακόμη, όλους όσους μας εκβιάζουν με κάθε τρόπο για να συνεχιστεί η εφαρμογή της ίδιας δολοφονικής πολιτικής της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας. 
Χρειάζεται η συνέχιση του αγώνα ενάντια τόσο στους ευρωπαίους εκβιαστές (Ευρωπαϊκή Ένωση, Μέρκελ, Σόιμπλε κτλ), αλλά και τους ντόπιους που εφάρμοζαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν αυτές τις δολοφονικές πολιτικές (διευθυντές και γραμματείς τραπεζών, υπηρεσιών, εφοριών, δημόσιων επιχειρήσεων, δικαστές, ΜΑΤ κτλ.), για να πλουτίζουν μια χούφτα ντόπιων και ξένων τοκογλύφων.
-Ενημερωθείτε για τις επόμενες δράσεις μας
-Ενημερώστε μας άμεσα σε περίπτωση κομμένου ρεύματος, νερού, απειλής κατάσχεσης σπιτιού, πρόστιμα ΟΑΣΘ, εργοδοτικές αυθαιρεσίες-απλήρωτη ή μαύρη εργασία, μη καταβολή μισθών ή δώρων  κτλ.
σττηλέφωνο:2310265730,    στο email: epitropidrasis@gmail.com
Για όλα τα παραπάνω, αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία της περιοχής  μας πρέπει να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να δράσουμε ομαδικά και συντονισμένα. Για έναν ξεσηκωμό που θα επιβάλλει το δίκιο μας, ενάντια στο τείχος των εκβιασμών της Ε.Ε. των Αγορών και ντόπιων τοκογλύφων.
·  Απαγόρευση των  κατασχέσεων  κατοικιών και  καταθέσεων.
·  Κανένα σπίτι χωρίς, τροφή, ρεύμα, νερό και θέρμανση
·  Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
·  Διαγραφή ολόκληρου του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας. Εξοδο από Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρώ.
·  Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών.
·  Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Επικοινωνία: 2310265730, epitropidrasis@gmail.comepitropidrasis.blogspot.gr