“…Ενας άλλος όμως Σπαρτιάτης ο Δημάρατος, που έβλεπε ρεαλιστικά τα πράγματα, ότι δηλαδή οι Πέρσες λόγω ισχύος ήταν, οι επόμενοι κυρίαρχοι του τότε γνωστού κόσμου…”
Αυγερινός Χατζηχρυσός
twitter @avgerinosx
twitter @avgerinosx
Η συμφωνία στο Eurogroup ήταν θρίαμβος. Οχι δεν κερδίσαμε τον πόλεμο, ούτε η Κυβέρνηση εφάρμοσε τις προγραμματικές δηλώσεις σε 15μέρες, ούτε «πήραμε φαλάγγι» τους Γερμανούς.
Ηταν θρίαμβος που είχαμε για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες κυβέρνηση! Κάτι που είναι αυτονόητο για άλλες χώρες, στην Ελλάδα και σε χώρες όπως η Κολομβία ή η Λιβερία, πριν τις 25 Ιανουαρίου αυτό φάνταζε ως παραμύθι.
Αυτό ήταν θρίαμβος λοιπόν. Οσο για τον πόλεμο της οικονομίας, οχι δεν τελείωσε, αλλά για πρώτη φορά διαπραγματευτήκαμε, πετυχημένα ή όχι αλλά διαπραγματευτήκαμε. Από την άτακτη υποχώρηση και παραχώρηση «εδάφους», δηλαδή κυριαρχίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μισθών, εργασίας καταφέραμε να κερδίσουμε με το σπαθί μας παύση των εχθροπραξιών για 4 μήνες.
Η προηγούμενη κυβέρνηση μαζί με την διαπλοκή, γνωρίζοντας ότι θα χάσει τις εκλογές, είχε ζώσει την χώρα με εκρηκτικά κι είχε δώσει τα σπίρτα στην Γερμανίδα Καγκελάριο. Η ανηθικη συμφωνία τους ήταν ή μνημόνιο ή ανατινάζουμε την χώρα. Τελικά αυτό απετράπει για την ώρα, έχουμε πλέον ανακωχή και μένει τώρα στην Κυβέρνηση να ξεδοντιάσει την διαπλοκή και τους συνεργάτες των Γερμανών μέχρι το καλοκαίρι. ‘Η αυτοί ή εμεις. Τόσο απλά.
Η Ιστορία μας έχει δώσει αρκετά παραδείγματα μεγαλομανών που έκαναν τα πάντα, ακόμη και συνεργασία με τον εχθρό για μια καρέκλα.
Ο Χίλων o Λακεδαιμόνιος (600 – 520 π.Χ.) , γιος του Δαμαγέτου, έζησε κατά τον 6ο π.Χ. αιώνα και ήταν ένας από τους Επτά Σοφούς της Aρχαίας Ελλάδας, μεταξύ άλλων είχε πει ότι τα Κύθηρα ήταν καλύτερα να μην υπήρχαν, λόγω της στρατηγικής θέσης τους στο υπογάστριο της Σπάρτης.
Ενας άλλος όμως Σπαρτιάτης ο Δημάρατος, που έβλεπε ρεαλιστικά τα πράγματα, ότι δηλαδή οι Πέρσες λόγω ισχύος ήταν, οι επόμενοι κυρίαρχοι του τότε γνωστού κόσμου, όταν έχασε τον θρόνο πήγε συμβούλεψε τον Ξέρξη να συγκεντρώσει στα Κύθηρα τον στόλο του, συμβουλή που ευτυχώς δεν εισακούστηκε από τον βασιλιά των Περσών, διότι τότε πιθανόν να κυριευόταν όλη η Ελλάδα (Ηρόδοτος α’59).
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ