Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ''Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ'' ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ  Σ.Ι.Υ.Ν.Π. “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”

ΓΙΑ TH ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 8 ΜΑΡΤΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,  

Σε λίγες μέρες οι εργαζόμενες, οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, μαζί με την   εργατική τάξη όλου του κόσμου, θα υποδεχτούν αγωνιστικά την 8η  του Μάρτη.  Μια μέρα η οποία δεν είναι γιορτή, είναι μέρα  μνήμης. Μέρα που τιμάμε αγωνιστικά  όλες εκείνες τις γυναίκες που έπεσαν στο καμίνι της ταξικής πάλης  για μια καλύτερη ζωή από το αστικό κράτος. Τη μέρα αυτή το ταξικό  Συνδικαλιστικό Κίνημα δείχνει την ανάγκη συμπόρευσης με τις γυναίκες στον αγώνα ενάντια στην καταπίεση, την εκμετάλλευση, τη βαρβαρότητα, και αλληλεγγύη για τη διεκδίκηση της κοινωνικής τους απελευθέρωσης σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση  ανθρώπου από άνθρωπο, τον σοσιαλισμό ..
Η μέρα αυτή είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε. Παραμένει ζωντανή μέχρι  που  οι γυναίκες μαζί  με  την εργατική τάξη θα  απελευθερωθούν από το  ζυγό της  σύγχρονης σκλαβιάς της μισθωτής  εργασίας, από τη μάστιγα της ανεργίας, από τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, από τις ελλείψεις σύγχρονων και δωρεάν κρατικών παιδικών σταθμών, από τις διακρίσεις που  δέχονται οι εργαζόμενες γυναίκες  στη δουλειά και το σπίτι, από την απληρωσιά και τον εκβιασμό της εργοδοσίας, από την έλλειψη  μέτρων  προστασία της  μητρότητας, από την αδυναμία  πολλών γυναικών να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους για αυτές και τις οικογένειες τους, από την εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών,  που γονατίζουν  τη  γυναίκα  μάνα, τη γυναίκα σύζυγο, τη γυναίκα σύντροφο, και τη μετατρέπουν σε  σύγχρονο δούλο  στο γρανάζι της επιχειρηματικής ανταγωνιστικότητας, για τα κέρδη των  επιχειρηματικών ομίλων. Αυτός είναι ο καπιταλισμός .
                                        ΜΗ  ΧΑΝΟΥΜΕ  ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ 
Συναδέλφισσες   και Συνάδελφοι, 
Η  αλλαγή κυβέρνησης δεν συνιστά αλλαγή πολιτικής παρά μόνο παραπλανητική επικοινωνία. Η  πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι υπέρ της εργατικής τάξης και του λάου μας γενικότερα. Η  νέα συμφωνία  που υπέγραψε  με την Ε.Ε.  η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,   είναι συνέχεια της προηγούμενης κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ,  που προβλέπει νέα κίνητρα, ζεστό  χρήμα και μεταρρυθμίσεις  για το κεφάλαιο  ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων για ακόμα περισσότερα κέρδη και νέα δεινά  για την εργατική τάξη. Οι πάνω από 400 εφαρμοστικοί  νόμοι  που ψήφισε η  κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ  είναι εδώ ενώ    έρχονται  νέοι που σφίγγουν τη θηλιά στο λαό μας. Η απάντηση  της εργατικής τάξης και γενικότερα του λάου μας  πρέπει να είναι μια . Δεν θα  μάθουμε  να ζούμε  με τα   ψίχουλα. Η  εργατική τάξη  θα  συνεχίσει να οργανώνει την  πάλη της ενάντια στην κυβέρνηση και την εργοδοσία για να  πάρουμε πίσω αυτά που μας έκλεψαν από το 2009 μέχρι σήμερα, ανοίγοντας  παράλληλα  τον δρόμο για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας .  Παλεύουμε  και απαιτούμε, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους , την κατάργηση ελαστικών μορφών απασχόλησης, την επαναφορά των  Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας,  τα επιδόματα, τις κοινωνικές δαπάνες, δωρεάν παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας. Απαιτούμε  πίσω  τα κλεμμένα από τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων από  τις κυβερνήσεις  και τους  επιχειρηματικούς ομίλους. Ακόμα παλεύουμε για  επίδομα ανεργίας  για όλους τους ανέργους, δωρεάν υγεία, παιδεία κλπ.  Με αυτόν  τον τρόπο  οι γυναίκες και οι άντρες τιμούν την  8η Μάρτη ημέρα  της  γυναίκας . 
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ  ΠΙΕΡΙΑΣ

“Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”